Antena Căutare

Trupele britanice, retrase din Afganistan pana in 2015

Premierul britanic, David Cameron, a exprimat sambata, la finalul summitului NATO de la Lisabona, "angajamentul ferm" ca nu vor mai exista trupe britanice de lupta in Afganistan incepand din 2015, relateaza AFP.

"Incepand din 2015, nu vor mai exista trupe de lupta", a anuntat Cameron in cadrul unei conferinte de presa. "Este un angajament ferm", a precizat el.

Marea Britanie are 9.500 de militari in Afganistan, majoritatea mobilizati in Helmand, in sudul tarii. Aceasta tara se situeaza pe locul doi in ceea ce priveste contributia la forta internationala de peste 150.000 de militari.

NATO a aprobat sambata o strategie de retragere din Afganistan, care vizeaza transferul progresiv al responsabilitatii operatiunilor de lupta catre armata afgana pana in 2014, a anuntat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Transferul responsabilitatii ar urma sa inceapa cel tarziu in vara lui 2011 si va continua pana la sfarsitul lui 2014.

Talibani: Alianta Nord-Atlantica este "sortita esecului" in Afganistan... Doi agenti de paza ai lui J.F. Kennedy vorbesc despre asasinatul de acum 47 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x