Antena Căutare

UE pastreaza datelor personale ale internautilor, in numele luptei anti-terorism

Pastrarea de date personale ale utilizatorilor de internet sau ale unor simpli utilizatori de telefonie fixa sau mobila in UE va dura din motive intemeiate, a afirmat vineri comisarul insarcinat cu afacerile interne, Cecilia Malmström, informeaza AFP.

In vederea luptei contra criminalitatii organizate si terorismului, UE impune din 2006 societatilor de telecomunicatii sa stocheze anumite date legate de telecomunicatii - durata, localizarea, numerele apelate, etc. - pentru o durata cuprinsa intre sase luni si doi ani.

Dar aceasta legislatie este contestata de numeroase asociatii ce denunta atingeri aduse protectiei vietii private.

„Pastrarea de date va ramane" si aceasta „din bune motive", a raspuns dna Malmström intr-o conferinta de presa la Bruxelles, in timp ce Comisia a angajat o "evaluare a legii asupra pastrarii de date".

„Accesul la datele telecomunicatiilor este, cel putin in anumite cazuri, singurul mijloc de a detecta si urmari crimele grave", a explicat dna Malmström.

„Noi avem nevoie de pastrarea datelor. Este un instrument pentru a mentine securitatea" in statele UE, a mai spus ea.

Austria vrea monitorizarea Romaniei si Bulgariei dupa aderarea la Schengen... Fondatorul WikiLeaks: Am primit documente care sustin existenta vietii extraterestre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x