Antena Căutare

Un funcţionar de rang înalt anonim de la Casa Albă prezintă un portret însăpimântător al lui Trump în cartea ”A Warning”; ”el acţionează ca un copil de 12 ani”

Un funcţionar de rang înalt - anonim -de la Casa Albă prezintă un Donald Trump crud, inapt şi care reprezintă un pericol pentru naţiune într-o carte care urmează să apară la 19 noiembrie în Statele Unite, ”A Warning” (”Un avertisment”), de 259 de pagini, în care scrie că şeful statului ”insultă, devine confuz, se irită uşor şi are probleme de sintetizare a informaţiei, iar asta nu se întâmplă din când în când, ci în mod regulat”.

Ziarul The Washington Post (WP), care a putut consulta cartea înainte de apariţie, a realizat un rezumat al acestui portret al preşedintelui Statelor Unite.

Lucrarea acidă a autorului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, prezintă un şef de stat căruia îi plac glumele sexiste şi rasiste, familiar cu vărsarea de sânge şi care face face să domnească o atmosferă de lucru apăsătoare în administraţia sa.

”Acţionează ca un copil de 12 ani într-un turn de control, care apasă pe toate butoanele Guvernului, fără discernământ, indiferent la avioanele care derapează pe pistă şi la zborurile care se îndepărtează disperate de aeroport”, scrie funcţionarul de rang înalt, care se bazează pe observaţiile şi propria experienţă în cadrul administraţiei Trump.

El omite, însă, în mod deliberat, detaliile, pentru a nu fi descoperit.

Tot în mod anonim, el a publicat un aeditorial în ziarul The New York Times (NYT) în 2018, intitulat ”Eu fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump”.

El dădea asigurări că a ales să nu demisioneze pentru a-l controla pe preşedinte şi ”cele mai rele înclinaţii ale sale”, adăugând că nici măcar nu era singurul aflat în această situaţie.

În cartea sa, el recunoaşte că s-a înşelat în privinţa acestei ”rezistenţe tăcute”, pentru că Donald Trump este ”cine este”, adică este incapabil să se schimbe.

Anecdotele sale despre caracterul şi remarcile sexiste şi rasiste ale preşedintelui sunt înfiorătoare.

”El comentează machiajul, face glume despre greutate şi critică ţinutele vestimentare (...). Foloseşte termeni ca «draga mea» pentru a se adresa unor profesioniste împlinite. Un şef n-ar trebui să se comporta aşa într-u mediu de lucru”.

În opinia sa, preşedintele american a încercat inclusiv să imite accentul hispanic, într-o reuniune în Biroul Oval, în care a atacat femei imigrante care încercau să traverseze frontiera.

”Ele spun «o, vă rog, ajutaţi-ne! Soţul meu m-a părăsit». Ele nu ştiu nimic. Ele nu fac nimic pentru ţara noastră. Măcar dacă aveneau cu un soţ l-am fi pus pe câmp să culeagă porumb”, scrie el.

O purtătoare de cuvânt a Executivului, Stephanie Grisham, a catalogat săptămâna trecută cartea drept ”minciuni” şi ”operă de ficţiune”, catalogându-l pe autorul ei drept ”laş”.

Departamentul Justiţiei a avertizat Editura Hachette şi agenţii autorului că această carte ar putea încălca un acord de confidenţialitate.

Unul dintre agenţi a replicat acuzând administraţia de faptul că încearcă să obţină informaţii despre autorul acestui portret.

Sursa : news.ro

Oficial al Casei Albe: Turcia să renunţe la sistemul de rachete rusesc sau va suporta sancţiuni americane... Manifestant mascat, rănit prin împuşcare cu gloanţe reale la Hong Kong, paralizat de operaţiuni de blocare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x