Antena Căutare

Un marinar roman a fost rapit de pirati in sud-vestul Africii

Un marinar roman si alti doi rusi au fost rapiti de pirati in sud-vestul Africii! Romanul face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic, capturata de pirati in largul coastelor Camerunului si Nigeriei.

Pana la acest moment nu s-a ajuns la niciun consens cu rapitorii. La nivelul Ministerului de externe roman, britanic si rus au fost create celule de criza care vor tine legatura intre ele. Englezii vor fi cei care vor negocia cu piratii, atunci cand acestia ii vor contacta.

Zona coastei nigeriene din cazua luptelor pentru suprematie, care se dau intre diverse grupari paramilitare. Piratii incearca sa atace navele si de fiecare data gasesc metode noi. In acest caz, este vorba de interceptarea comucatiilor, prin care rapitorii au ajuns la nava pe care se afla si romanul. I-au luat ostatici pe roman, cei doi rusi, comandantul si restul echipajului.

Este prima data cand se intampla ca piratii din acea zona sa ia si ostatici, pana acum rezumandu-se doar la talharia navelor.

Ambasada Romaniei de la Londra este in legatura permanenta cu armatorul navei. Ministerul Afacerilor Externe se afla in legatura cu familia cetateanului roman, care era sef mecanic.

MAE a confirmat rapirea, printr-un comunicat de presa in care se specifica faptul ca "Ministerul Afacerilor Externe a fost informat, la data de 8 februarie 2013, ca un cetatean roman se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturata de pirati in largul Camerunului."

sursa foto: maritime-connector.com, fleetmon.com

Scandal in Marea Britanie: Carne de cal, in loc de cea de vita, descoperita in lasagna. Aceasta provenea din Romania... Un avion s-a prabusit pe un aeroport din Belgia. Cinci persoane au murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x