Căutare Live

Un număr de 130 de cetăţeni români aflaţi temporar în Emiratele Arabe Unite au revenit în ţară cu o cursă aeriană specială

Un număr de 130 de cetăţeni români aflaţi temporar în Emiratele Arabe Unite, între care persoane care şi-au pierdut locul de muncă şi un caz medical urgent, au revenit în ţară, marţi, cu o cursă aeriană specială.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în ţară 130 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", arată MAE.

Printre aceştia sunt persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-şi prelungi şederea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (inclusiv cetăţeni români care şi-au pierdut locul de muncă), precum şi un caz medical urgent.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de o companie privată, pe ruta Dubai-Bucureşti.

Conform sursei citate, demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă pentru un cetăţean indian, rezident în România, precum şi pentru alţi 4 cetăţeni străini (brazilian, tunisian, egiptean şi ucrainean), membri de familie ai cetăţenilor români. Cu aceeaşi cursă aeriană a fost facilitată repatrierea şi pentru 32 cetăţeni ai Republicii Moldova şi un cetăţean kazah, membru de familie, care şi-au continuat deplasarea către destinaţie.

Sursa : news.ro

Secretarul de stat însărcinat cu Scoţia Douglas Ross demisionează în semn de protest, în scandalul provocat de Dominic C... Farmaciile americane se pregătesc pentru o creştere puternică a vaccinărilor pentru gripă, de teama unui al doilea val a...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri