Antena Căutare

Bizar: Un rege african a fost jefuit in Norvegia. Hotii au fugit cu toate bijuteriile regale

Un rege african a ramas fara bijuteriile coroanei, in timp ce se afla intr-un hotel din Norvegia. Doi raufacatori au profitat de un moment de neatentie al suitei regale si au sustras bijuteriile, transportate intr-o banala geanta. Chiar daca regele nu are statut oficial, politia norvegiana trateaza cazul cu cea mai mare atentie.

Regele Otomfuo Osei Tutu al Doilea este suveranul traditional al tribului Asanti, unul din cele mai bogate si puternice din Ghana. Desi tara este, din 1960, republica, regele continua sa fie foarte respectat iar guvernul ii cere, de regula, sfatul in toate problemele importante.

El a sosit miercuri la Oslo, pentru o conferinta de afaceri, si s-a cazat la un hotel de cinci stele. Fireste, a adus cu el bijuteriile coroanei, transmise din generatie in generatie si de care nu se desparte niciodata. Dar, in timp ce facea formalitatile de cazare, geanta cu bijuterii a disparut fara urma.

Politia norvegiana a difuzat imagini ale camerelor de supraveghere care-l arata pe hot parasind hotelul cu valiza in mana. Este cautata si o femeie, presupusa complice a hotului.

Cetatenii sunt rugati sa-i identifice pe cei doi suspecti carora nu li se cunoaste, deocamdata, nici macar nationalitatea. Politia nu a oferit o estimare a valorii bijuteriilor, dar, fireste, pentru rege si supusii sai, ele sunt nepretuite.

foto: in2eastafrica.net

Noi proteste impotriva masurilor de austeritate, in Spania si Portugalia... Un submarin nuclear s-a ciocnit de un crucisator in largul coastelor Floridei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x