Antena Căutare

UPDATE! A patra zi de razboi in Libia. Romania intra in lupta!

Libia a fost luminata si in aceasta noapte de explozii. Avioanele si navele Coalitiei Internationale au bombardat obiectivele militare ocupate de fortele fidele lui Muammar Gaddafi. Desi armata libiana a fost practic ingenuncheata de raidurile aeriene, oficialii de la Tripoli se gandesc la o victorie. Intre timp, doi ziaristi de la AFP si un fotograf de la Getty Images, au fost retinuti.

UPDATE 22.00: Traian Basescu: "Romania va participa cu 207 militari in conflictul din Libia"

UPDATE 21.50:
Qatar participa in operaţtunea militara din Libia cu patru avioane militare, doua Mirage 2000 si doua avioane de transport C-17. Premeirul Qatarului, seicul Hamad ben Jassem Al-Thani, a declarat ca acest demers este pentru a "pune capat baii de sânge", conform AFP.

UPDATE 19.25:
Sondaj: Romania nu este pregatita pentru interventia in Libia

UPDATE 19.00: Parlamentul spaniol a aprobat participarea Spaniei la operatiunea militara din Libia. Patru bombardiere de tip F-18, insotite de un avion de alimentare se vor alatura fortelor internationale. De asemenea, NATO a validat planurile intocmite de militarii sai pentru participarea in Libia, insa nu vor fi puse in aplicare in acest stadiu, conform AFP

UPDATE 16.15: Mercenarii lui Gaddafi primesc 350 de euro pentru fiecare cadavru adus la Tripoli

UPDATE 14.50: China cere oprirea imediata a bombardamentelor din Libia

UPDATE 13.00: Un avion de vanatoare american s-a prabusit in Libia. Potrivit primelor informatii, aeronava s-a prabusit pe un camp din cauza unei probleme tehnice. Oficialii din SUA au anuntat ca unul dintre piloti a fost gasit de un grup de rebeli, iar al doilea urmeaza „sa fie recuperat", arata Reuters. Avionul prabusit este un F-15 Eagle.

UPDATE 10.45:
Trei jurnalisti occidentali au fost retinuti de armata libiana.

Pentru a treia noapte consecutiv, capitala libiana a fost zguduita de explozii. Localnicii spun ca au auzit cel putin doua deflagratii puternice, iar armata libiana a lansat zeci de proiectile impotriva avioanelor aliate. Fortele aliate au luat in vizor si localitatea Benghazi, situata in nordul tarii.

Generalii coalitiei internationale sunt multumiti de felul in care decurge operatiunea si spun ca in zilele urmatoare aviatia libiana nu va mai putea deschide focul asupra civililor. Cand se va intampla acest lucru Washingtonul va renunta la comanda fortelor aliate.

"Credem ca aceasta tranzitie va avea lot in termen de cateva zile, nu de saptamani", a anuntat Barack Obama.

In schimb Reprezentantii guvernului de la Tripoli sunt siguri ca luptele vor mai continua mult timp de acum inainte. Acestia ameninta ca Libia se va transforma intr-un nou Irak.

"Ne asteptam sa vedem morti, masini capcana, bombe pe strazile din Tripoli. E povestea din Bagdad, care se repeta in Tripoli", a spus Musa Ibrahim, purtator de cuvant al Guvernului libian.

Deocamdata fortele liderului libanez inca duc o lupta nebuneasca impotriva propriului popor.

Intre timp, operatiunea aliata din Libia este si sustinuta, si criticata pe plan international. Turcia si Germania nu sunt de acord cu actiunea Coalitiei Internationale, iar tandemul Putin- Medvedev, care parea de nedespartit, a intampinat primele divergente pe acesata tema.

Trei jurnalisti occidentali, retinuti de armata libiana... UPDATE! Situatia de la Fukushima ramane grava. Radiatiile au ajuns in Europa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x