Antena Căutare

UPDATE! Premierul Greciei a exclus posibilitatea demisiei

Primul ministrul elen, George Papandreou, a fost chemat de urgenta de presedintele Greciei, Carolos Papoulias. Surse din Guvernul de la Atena, citate de agentiile internationale de presa, sustin ca Papandreou si-ar putea prezenta demisia, dupa ce mai multe voci importante de propriul partid s-au pronuntat impotriva "referendumului austeritatii". Potrivit acelorasi surse, Papandreou ar putea propune formarea unui guvern de coalitie, condus de fostul guvernator al Bancii Centrale, Lucas Papademos.

UPDATE 17.10: Grecia a anuntat ca renunta la planul de organizare al unui referendum privind austeritatea si mentinerea in zona euro

UPDATE 16.35: Premierul Greciei, Georges Papandreou, a exclus posibilitatea de a demisiona, a anuntat Televiziunea publica elena, citata de AFP. Informatia a fost transmisa presei de un colaborator al lui Papandreou.

Demisia lui Papandreou nu va duce obligatoriu la alegeri anticipate. Conform constitutiei elene, demisia premierului nu antreneaza neaparat organizarea de legislative anticipate, ci da startul unor negocieri, mediate de presedintele Republicii, pentru indentificarea unei majoritati guvernamentale in cel mult noua zile. Abia dupa acest termen, se poate vorbi despre alegeri.

Daca nu se poate ajunge la o majoritate in sanul Pasok (partidul socialist la putere in Grecia), presedintele Papoulias poate incerca sa formeze un guvern de uniune nationala cu reprezentantii opozitiei sau cu celelalte formatiuni reprezentate in Parlament.

Citeste si...

Grecia: Doi grei ai Guvernului elen se opun "referendumului austeritatii"

Tabloidul german Bild vrea referendum pentru "scoaterea Greciei din zona euro"

Foto: Intactimages / EPA

Armata chineza accepta acum recruti tatuati si supraponderali... Tabloidul german Bild vrea referendum pentru "scoaterea Greciei din zona euro"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x