Antena Căutare

UPDATE! Scandalul News of the World: Directorul Scotland Yard a demisionat

Directorul Scotland Yard, Sir Paul Stephenson, a demisionat, duminica seara, pe fondul scandalului interceptarilor telefonice de catre jurnalistii de la News of The World, informeaza AFP.

UPDATE 16.45: Un al doilea oficial de rang inalt din cadrul Scotland Yard, John Yates, care a refuzat sa redeschida ancheta privind scandalul interceptarilor telefonice in 2009, a demisionat luni, potrivit unui comunicat al politiei

Sir Paul Stephenson si-a prezentat demisia pe fondul criticilor privind angajarea pe un post de relatii publice a fostului redactor-sef adjunct al News of The World, Neil Wallis, arestat in scandalul interceptarilor.

"Am luat aceasta decizie pe fondul spreculatiilor si acuzatiilor referitoare la legaturile dintre Scotland Yard si trustul News International, in legatura cu domnul Neil Wallis, despre care stiti ca a fost arestat", a declarat Stephenson.


In 2009, Politia Metropolitana a incheiat un aranjament contractual cu Neil Wallis, incheiat in 2010. Nu am jucat niciun rol in incheierea acestui contract

Demisie cu implicatii la varf

Demisia sefului Scotland Yard risca sa-l puna in dificultate pe premierul britanic, David Cameron, apreciaza presa britanica, citata de AFP.

Demisia lui Sir Paul Stephenson "arata cum se propaga criza in presa, politica si politie", apreciaza The Guardian (stanga) in editorialul sau, adaugand ca "acum, premierul se afla intr-adevar in dificultate". Iar Daily Telegraph (centru dreapta) anticipeaza vremuri grele pentru Cameron. "Departe de a reduce presiunea asupra lui David Cameron, plecarea lui Sir Paul o sporeste", considera cotidianul. "Dupa ce Cameron a facut greseala fatala de a-l numi pe Andy Coulson (...), el a inceput sa fie implicat in aceasta tenebroasa afacere. Nu sunt semne ca aceasta va inceta", adauga Daily Telegraph.

La randul sau, Daily Mail (conservator) titreaza pe prima pagina "Dezintegrarea politiei londoneze", in timp ce Times, detinut de Murdoch, apreciaza ca Stephenson "avea dreptate sa demisioneze", dar ca politia "are un drum lung de parcurs pentru a recastiga increderea publicului".

Foto: Intactimages / EPA

Nelson Mandela a implinit 93 de ani: Liderul african, sarbatorit in Africa de Sud si SUA... VIDEO! Papa a facut un apel umanitar pentru ajutorarea victimelor din Africa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x