Antena Căutare

Vaccinul și tratamentul pentru Covid-19, pregătite de supercomputere! Biblioteci întregi sunt analizate într-o secundă

Criza epidemiei de coronavirus i-a făcut pe cercetători să recurgă la ajutorul supercomputerelor, în încercarea de-a găsi un vaccin sau un tratament menit să salveze oamenii de pericolul reprezentat de Covid-19.

Vaccinul și tratamentul pentru Covid-19, pregătite de supercomputere! Biblioteci întregi sunt analizate într-o secundă Galerie
Supercomputerele lumii sunt folosite acum în lupta împotriva coronavirusului

Supercomputerele joacă un rol în procesul urgent de cercetare a noului coronavirus, ceea ce ar putea contribui la accelerarea dezvoltării tratamentelor, relatează marţi Press Association.

Supercomputerele sunt capabile să proceseze cantităţi uriaşe de date în doar câteva zile, în comparaţie cu câteva luni necesare în cazul unui computer obişnuit.Acest lucru înseamnă că aceste maşinării puternice pot analiza biblioteci cu potenţiale medicamente antivirale, inclusiv cele care au fost deja autorizate în tratarea altor boli.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

"Folosim imensa putere a supercomputerelor pentru a căuta rapid un număr mare de compuşi potenţiali, care ar putea inhiba noul coronavirus, utilizând din nou aceleaşi computere, dar cu algoritmi diferiţi, pentru a perfecţiona acea listă de compuşi cu cea mai bună afinitate de legare", a declarat profesor Peter Coveney de la University College London (UCL).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vaccinul și tratamentul pentru Covid-19, pregătite de supercomputere! Biblioteci întregi sunt analizate într-o secundă

Supercomputerele lumii sunt folosite acum în lupta împotriva coronavirusului

Supercomputerul Summit, folosit acum în lupta împotriva coronavirusului

Oamenii de ştiinţă de la UCL au acces la unele dintre cele mai puternice supercomputere din lume datorită unui consorţiu ce cuprinde peste o sută de cercetători din Statele Unite şi Europa.

citește și: Vaccinul românesc ce previne îmbolnăvirea cu coronavirus! Alexandru Rafila: „Nu este o glumă”

Cel mai rapid supercomputer din lume, Summit, de la Laboratorul Naţional Oak Ridge din Statele Unite, şi al nouălea cel mai rapid supercomputer, SuperMUC-NG din Germania, sunt incluse în acest proiect, acestea putând analiza biblioteci cu compuşi medicamentoşi pentru a-i identifica pe cei capabili să se lege de vârfurile de pe suprafaţa coronavirusului de care virusul se foloseşte pentru a invada celulele, astfel încât să-l împiedice să infecteze celulele umane.

Aceste maşinării pot avea un rol important în acest proces prin identificarea proteinelor virale, sau a părţilor unor proteine, care stimulează imunitatea în vederea dezvoltării unui vaccin.

Vaccinul și tratamentul pentru Covid-19, pregătite de supercomputere! Biblioteci întregi sunt analizate într-o secundă

Oamenii de știință caută un vaccin sau un tratament pentru Covid-19

Oamenii de știință caută un vaccin sau un tratament pentru Covid-19

De asemenea, supercomputerele pot studia răspândirea virusului în cadrul comunităţilor şi pot analiza originea şi structura acestuia, dar şi modul în care interacţionează cu celulele umane, notează Press Association.

"Acesta este un mod mult mai rapid de identificare a tratamentelor adecvate în comparaţie cu procesul obişnuit de dezvoltare a medicamentelor", a precizat Coveney.

"În mod normal, (procesul) dintre descoperirea unui medicament şi comercializarea lui reprezintă pentru companiile farmaceutice o pierdere de timp de 12 ani şi un cost de 2 miliarde de dolari, însă noi rescriem regulile utilizând computere puternice pentru a găsi un ac într-un car cu fân într-o fracţiune din acel timp şi cost", a adăugat specialistul, potrivit celor de la Agerpres.

Polonezii urmează să voteze prin corespondenţă în alegerile prezidenţiale... Companie de securitate cibernetică: Ransomeware-ul, infecţiile malware şi spionajul corporativ sunt printre ameninţările...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x