Antena Căutare

Val de gratieri, la un an de la revolta din Egipt: 3.000 de detinuti, eliberati

Mii de oameni au iesit pe strazile din Egipt pentru a comemora un an de la revolta, inceputa pe 25 ianuarie 2011, ce a dus la caderea regimului fostului presedinte Hosni Mubarack. Iar autoritatile militare din Egipt au anuntat eliberarea a peste 3.000 de detinuti.

Seful Consiliului Suprem al Fortelor Armate care conduce Egiptul, maresalul Hussein Tantawi, a semnat deciziile de gratiere a peste 1.900 de detinuti, printre care si pe cea a bloggerului Maikel Nabil, care a fost incarcerat pentru ca a criticat armata.

Iar oficiali din serviciile de securitate egiptene au anuntat ca alti 1.400 de puscariasi, condamnati pentru acte criminale, urmeaza sa fie eliberati zilele urmatoare pentru buna purtare.

Ordinul de a elibera detinutii reprezinta una dintre concesiile facute de maresalul Tantawi cu ocazia primei aniversari a revoltei, intr-o tentativa aparenta de a calma militantii care cer plecarea puterii militare.

Foto: Intactimages / EPA

IMAGINI SOCANTE! Italia: O infirmiera romanca loveste batranii internati intr-un azil... Franta: Presedintele Sarkozy, pregatit sa iasa din politica daca nu castiga alegerile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x