Antena Căutare

Vicepremierul rus, ironic: Romania, "scutul" si "mielul" SUA

Proaspatul vice-primier rus, responsabil cu apararea, Dmitri Rogozin a ironizat Romania pentru permiterea amplasarii de componente ale sistemului american de aparare antiracheta pe teritoriul sau, la Deveselu, afirmand intr-un interviu pentru Russia Today ca fortele locale nu vor avea nici un control asupra instalatiilor.

Comentand pe marginea dezvoltarii sistemului american de aparare antiracheta extrem de controversat, Rogozin a facut o evaluare sumbra a acestuia si a ceea ce inseamna el, declarand ca "NATO nu are asemenea tehnologii sau experienta, ei nu inteleg ce se intampla si ei nu inteleg ca NATO, aliatii europeni ai Americii, nu sunt altceva decat un scut si un miel de sacrificare".

Mai mult, Dmitri Rogozin, cunoscut pentru felul sau direct de a vorbi, i-a ridiculizat pe romani pentru ca au permis componente ale sistemului de aparare antiracheta pe teritoriul lor, afirmand ca ei nu vor avea niciun control asupra acestora.

"Am examinat acordul pe care americanii l-au semnat cu romanii (privind desfasurarea in Romania de interceptori americani de rachete in construirea apararii europene antiracheta). Romanii pot crede ca sunt administratori importanti ai interceptorilor de rachete, dar chiar si comandantul bazei, un militar roman, are dreptul sa intre numai in hol", a spus vice-premierul rus.

Fost reprezentant permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin a fost numit, saptamana trecuta, de presedintele Medvedv vice-prim-ministru responsabil cu apararea.

Foto: missiledefense.wordpress.com

Regele Mihai, in El Pais. "Nu pot sa-l iert pe Churchill pentru ca a abandonat Romania"... VIDEO! Opozitia rusa continua actiunile de protest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x