Antena Căutare

VIDEO! Grecia. Revoltele din 1973, aniversate cu lupte de strada

Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi in marile orase din Grecia, la aniversarea revoltelor anti-guvernamentale din 1973. Evenimentul s-a incheiat cu confruntari intre multime si politie

Manifestatiile au inceput la Atena. Aici, 20.000 de oameni, majoritatea studenti, s-au adunat in centrul orasului. Protestul a inceput pasnic, insa a degenerat repede intr-o confruntare.

Manifestantii au aruncat cu pietre in fortele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene. Zeci de persoane au fost arestate. Demonstratiile s-au extins apoi in alte orase ale tarii precum Salonic sau Patras.

Pe 14 noiembrie 1973, studentii Universitatii Politehnice din Atena au organizat in protest fata de regimul militar autoritar din acea vreme. Trei zile mai tarziu, fortele guvernamentale au patruns in campus si au innabusit brutal manifestatia. Bilantul exact al victimelor nu a fost niciodata cunoscut. Martorii spun insa ca se ridica la cateva zeci de morti.

Foto: bleacherreport.com

NATO se afla in stare de alerta fata de un potential razboi cibernetic... Scandal in Ungaria, dupa ce directorul Teatrului National a inchiriat o sala pentru Ziua Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x