Antena Căutare

VIDEO! Grecii protesteaza iarasi, desi CE le-a redus cu 100 de milliarde de euro datoria externa

Si asta pentru ca, in schimbul reducerii, Uniunea Europeana va controla sever masurile de austeritate care trebuie sa echilibreze bugetul. Ieri, manifestatiile de protest au obligat guvernul sa renunte, pentru prima data, la parada militara prilejuita de o mare sarbatoare nationala.

Grecii ar fi trebuit sa aniverseze ieri 71 de ani de la intrarea tarii in al doilea razboi mondial, prin rezistenta la invazia trupelor Italiei fasciste. Prin traditie, sarbatoarea este denumita "Ziua lui Nu". Formula a capatat, insa, un nou inteles pentru manifestantii de acum.

Cea mai importanta parada militara, programata la Salonic, a fost anulata dupa ce manifestantii au taiat calea trupelor care urmau sa defileze. Ei au aruncat spre tribuna oficiala cu oua clocite si i-au calificat drept "tradatori" pe demnitarii prezenti, in frunte cu presedintele republicii. Doar o unitate din fortele speciale a reusit sa defileze prin multimea care invadase bulevardul

La Atena, fortele de ordine au reusit sa asigure desfasurarea paradei, dar haosul s-a dezlantuit dupa incheierea festivitatilor, cand manifestantii au refuzat sa plece. Ei au infruntat fortele de securitate si au scandat lozinci amenintatoare in directia parlamentului.

Politistii au arestat mai multe persoane care incercau sa-si croiasca drum spre parlament.

Premierul George Papandreu i-a acuzat pe manifestanti ca, prin intreruperea paradelor, au atentat la traditiile democratice ale tarii. El a adaugat ca reducerea datoriei ofera un ragaz pentru reformele care vor schimba tara din temelii. Protestatarii sunt, insa, convinsi ca, pentru ei, reformele inseamna, de fapt, noi sacrificii.







Spania are cei mai multi someri din UE: 5 milioane de oameni... Cadavru descoperit in casa la 10 luni de la moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x