Antena Căutare

Violente de strada la Atena, din cauza austeritatii

Noile masuri de austeritate pe care Grecia trebuie sa le implementeze pentru a primi al doilea sprijin de la FMI, UE si Banca Centrala Europeana, in valoare de 130 de miliarde de euro, a agitat spiritele la Atena. Mitingul sindicatelor de vineri a degenerat in adevarate lupte de strada intre protestatari si fortele de ordine.

Presa elena a relatat ca mai multe grupuri de protestatari au aruncat cu pietre si sticle incendiare in Piata Syntagma din Atena, scena manifestatiilor fata de masurile de austeritate. Iar politia a raspuns cu gaze lacrimogene in cursul mitingului la care au fost anuntati peste 15.000 de participanti.

Sindicatele elene au initiat, vineri, o greva de 48 de ore in semn de protest fata de noile masuri de austeritate solicitate de "troica" (CE, BCE si FMI), considerandu-le drept "mormantul societatii grecesti".

Foto: Intactimages / EPA

Grecia: 3 din cei 4 ministri ai extremei-drepte au demisionat, din cauza noilor masuri de austeritate... Jurnalistii din Insulele Falkland au facut-o "catea" pe presedinta Argentinei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x