Antena Căutare

Vladimir Putin a anuntat crearea unei uniuni eurasiatice

Rusia, Belarusul si Kazahstanul vor crea o piata comuna cu milioane de consumatori in momentul infiintarii Spatiului Economic Comun (SEC) la 1 ianuarie 2012, a anuntat premierul rus, Vladimir Putin, intr-un articol intitulat „Un nou proiect de integrare pentru Eurasia: Viitorul se naste astazi”, publicat in revista Izvestia, informeaza AFP.

„Propunem un model de unificare puternica si supranationala, capabil sa devina unul dintre polii lumii contemporane", a explicat premierul rus, care va candida la alegerile prezidentiale din 2012 si care, practic, are toate sansele sa se intoarca la Kremlin.

SEC va avea o legislatie comuna, capitalul va circula liber, la fel si cetatenii din cadrul celor trei state, a precizat Putin. „Drumul spre acest proiect ambitios a inceput in urma cu 20 de ani, cand a fost infiintata Comunitatea Statelor Independente dupa destramarea URSS", a explicat el.

„CSI ne-a ajutat sa lansam o integrare pe mai multe niveluri, cu mai multe viteze, in spatiul post-sovietic, si sa cream organizatii precum Uniunea Rusia - Belarus, Organizatia Tratatului Securitatii Colective, Comunitatea Economica Eurasia, Uniunea Vamala si, in final, Spatiul Economic Comun", a mai spus Putin.

El a incheiat spunand ca „integrarea se transforma acum intr-un proiect logic, stabil si pe termen lung, atragator pentru cetateni si companii, care nu depinde de schimbarile politice sau de alte situatii".

Articolul continuă după reclamă

Citeste si Jurnalul!

VIDEO! Turcia: Un copil de 12 ani a devenit erou, dupa ce a oprit un jaf... Bulgaria, criticata la ONU din cauza violentelor contra tiganilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 26 iulie 2024. Top 5 alimente care ne îmbunătățesc aspectul pielii
Super Neatza, 26 iulie 2024. Top 5 alimente care ne îmbunătățesc aspectul pielii Vineri, 26.07.2024, 09:11
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x