Antena Căutare

A fost descoperita o exoplaneta potential locuibila

O echipa de astronomi americani a descoperit o exoplaneta "potential locuibila", de aproape trei ori mai mare decat Terra, care se roteste destul de aproape in jurul unui astru, informeaza AFP.



Daca descoperirea este confirmata de alte masuratori, exoplaneta ar fi cea mai apropiata de Pamant, ca si conditii existente, detectata pana in prezent. Ar fi prima care s-ar afla intr-o zona potential locuibila. Gliese 581se afla in galaxia noastra, Calea Lactee, la circa 20 de ani lumina de Terra (un an lumina echivaleaza cu 9 460 miliarde de km).

"Descoperirea noastra ofera un exemplu foarte convingator de planeta potential locuibila", spune Steven Vogt, profesor de astronomie si astrofizica la Universitatea California din Santa Cruz, unul dintre cercetatori. "Faptul ca am putut detecta aceasta planeta, atat de aproape de sistemul nostru solar, indica faptul ca pot exista multe astfel de exoplanete", adauga el intr-un comunicat.

Astronomii considera ca o exoplaneta este "potential locuibila" daca ea permite existenta vietii, ceea ce nu inseamna ca oamenii ar putea trai usor pe ea. Posibilitatea de a trai pe o alta planeta depinde de numerosi factori, printre care prezenta apei in stare lichida si a unei atmosfere, precizeaza oamenii de stiinta. Potrivit estimarilor, temperatura la suprafata acestei exoplanete s-ar situa intre -31 de grade si - 12 grade C.

Din pacate, in stadiul actual al explorarii spatiului, nu exista nicio posibilitate de a verifica daca pe planeta exista intr-adevar viata.




Citeste si Jurnalul!

Michael Caine a prezis intr-un roman atacurile din 11 septembrie... Cel mai ravnit job - animator de vacute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x