Antena Căutare

A murit pentru patrie! Un jandarm s-a oferit să fie luat ostatic pentru a salva viața unei femei, în Franța!

Era o zi de vineri oarecare în Franța atunci când, deodată, panica a cuprins populația. Primele titluri din presă anunțau focuri de armă și luare de ostatici într-un hypermarket.

Era o zi de vineri oarecare în Franța atunci când, deodată, panica a cuprins populația. Primele titluri din presă anunțau focuri de armă și luare de ostatici într-un hypermarket.

Totul s-a petrecut undeva în Trebes, sudul Franței. Acolo, suspectul a furat o mașină după ce a împușcat un pasager și l-a rănit pe șofer. A urmat apoi rănirea unui polițist, după care bărbatul înarmat s-a îndreptat către un hypermarket, unde a deschis focul și a luat ostatici.

Suspectul și-a declarat cu voce tare apartenența la Statul Islamic și a spus că vrea să răzbune Siria.

Apoi, autoritățile au descoperit că este vorba despre marocanul Redouane Lakdim, un tânăr de 26 de ani cunoscut pentru delicte minore.

În timpul luării de ostatici, un jandarm curajos a decis să salveze viața unei femei și s-a oferit la schimb. Femeia, folosită de terorist pe post de scut uman, a fost eliberată, iar jandarmul a ajuns ostatic în hypermarketul în care marocanul instaurase teroarea, timp de patru ore. Negocierile au fost crunte între marocan și autorități, fiindcă acesta cerea eliberarea unui terorist judecat pentru atentatele din Paris, în noimebrie 2015.

În scurt timp, trupele antitero au luat cu asalt magazinul în care erau ostaticii și marocanul, iar suspectul a fost ucis.

Locotenentul-colonel Arnaud Beltrame de 44 de ani nu a ezitat în nicio secundă să se sacrifice pentru binele altora. S-a oferit să își riște viața pentru țară, într-un imens gest de eroism. Și-a lăsat telefonul deschis, pentru ca polițiștii de afară să știe cum să acționeze. Oficialii spun că rolul jandarmului a fost unul crucial în depășirea acestei crize.

Rănit, bărbatul a ajuns la spital și s-a stins din viață în noaptea dintre vineri spre sâmbătă. La spital, un alt gest venit din partea eroului i-a emoționat pe toți până la lacrimi.

Oficialii francezi omagiat gestul acestui jandarm, iar bărbatul a devenit un adevărat model de erou în plan internațional.

Bilanțul atacului de vineri din sudul Franței ajunge astfel la cinci morți, inclusiv atacatorul, și 15 răniți.

Internetul a luat foc! Ce culoare are cu adevărat o minge de tenis? Galben sau verde deschis?... Invenția minune care va scăpa planeta de secetă! Produce apă și în cel mai arzător deșert!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x