Căutare Live

INEDIT! O pictură realizată de regina Maria a României, vândută la licitație. La ce sumă a fost adjudecată. FOTO

O pictură în acuarelă pe hârtie realizată de regina Maria a României, intitulată „Regina nopţii", a fost adjudecată la 7.000 de euro, joi seară, în cadrul Licitaţiei România Regală - Centenarul Marii Uniri, care a fost organizată online.

O pictură în acuarelă pe hârtie realizată de regina Maria a României, intitulată „Regina nopţii", a fost adjudecată la 7.000 de euro, joi seară, în cadrul Licitaţiei România Regală - Centenarul Marii Uniri, care a fost organizată online.

În aceeaşi sesiune, o broşă rară din aur Joseph Resch, decorată cu cifrul regal, diamante, safire roz şi email, de la 1900, piesă de colecţie, a fost vândută pentru 6.500 de euro. Bijuteria a fost estimată între 1.500 şi 2.500 de euro.

"România", carte de colecţie, "Omagiul României lui Ferdinand cel Mare", cu ferecătură din argint, tipărit pe hârtie manuală şi cu dedicaţia reginei Maria către mareşalul Ferdinand Foch, Paris, 1922, a avut un preţ de pornire de 1.500 de euro şi a fost adjudecată în final cu 5.000 de euro.

INEDIT! O pictură realizată de regina Maria a României, vândută la licitație. La ce sumă a fost adjudecată. FOTO

„La ceremonia încoronării de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922, a participat şi mareşalul Foch, ca reprezentant al Franţei, alături de generalul Henry Berthelot. Cu acea ocazie, Regina Maria a dăruit mareşalului Foch acest album. gest simbolic care evidenţia şi recunostinta pentru sprijinul acordat de României în Primul Război Mondial. Ferecătura a fost realizată de meşterul Marius Veaugeois", potrivit Artmark.

Licitaţia a strâns obiecte care redau imaginea de aproape un secol de monarhie în România printr-o selecţie de fotografii de epocă, obiecte de colecţie, scrisori şi documente, cărţi, insigne şi medalii, arme şi ceasuri, artă plastică, precum şi obiecte de artă decorativă.

În cadrul sesiunii au fost licitate şi o pudrieră de bal (adjudecată la 1.000 de euro), o monedă din argint Carol I (vândută cu 1.000 de euro), câteva din “urmele” lăsate de o epocă apusă, dar mereu fascinantă.

Incredibil! Povestea omului care a suferit 15 atacuri de cord și a supravițuit!... Imaginile care au făcut înconjurul lumii! Cum reacționează o femeie când își recuperează mașina vândută în urmă cu 12 an...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri