Antena Căutare

Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia

O femeie a purtat în pântec un bebeluș „pietrificat” timp de 56 de ani în burtă fără să știe. Iată cum a fost posibil ca micuțul să se „pietrifice”, iar mama să nu afle nimic despre existența lui pentru o perioadă atât de lungă.

Imagine cu o scanare a unei mame care avea un bebeluș „pietrificat” în pântec
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. | Tik Tok

Cazul unei femei în vârstă de 81 de ani i-a terifiat pe internauții care au aflat că aceasta a purtat un bebeluș „pietrificat” în pântec pentru o perioadă de mai bine de 50 de ani fără să știe.

Iată cum a fost posibil un astfel de caz și ce s-a întâmplat cu mama la scurt timp după ce a aflat.

Citește și: O creatură enigmatică și 100 de posibile specii noi, descoperite de cercetători la aproape 5.000 de metri adâncime. Ce sunt VIDEO

Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei

Daniela Almeida Vera, în vârstă de 81 de ani s-a prezentat de urgență la spital după ce a acuzat dureri insuportabile în zona stomacului, dar ceea ce au descoperit medicii avea să uimească de fapt o lume întreagă.

După o serie de mai multe investigații, doctorii au decis să o supună și la o scanare 3D pentru a observa în detaliu ce se întâmplă cu femeia și care este motivul pentru care durerile au apărut brusc.

După ce a trecut prin această investigație, medicii au rămas de-a dreptul uluiți descoperind faptul că femeia avea în pântec un făt calcificat. Aceasta purta bebelușul încă din anul 1968, atunci când a rămas însărcinată pentru ultima dată fără să știe.

Bebelușul „pietrificat” poartă denumirea de lithopedion și se afla în burta mamei de 56 de ani. Deși medicii au bănuit faptul că femeia suferea de cancer, surpriza a fost una uriașă de fapt.

Cazurile sunt extrem de rare, iar faptul că Daniela Almeida Vera a refuzat de-a lungul anilor să ia parte de controale anulae pentru verificarea sănătății a dus la rezultatul acestui caz. Femeia nu avea încredere în doctori, spitale și în aparatele speciale cu care se lucrează în domeniul sănătății, și, tocmai de aceea, întotdeauna a ales să se trateze acasă pentru orice boală.

Durerile au fost atât de insuportabile, încât femeia a acceptat într-un final să fie văzută de medici la insistențele celor 7 copiii ai săi.

Medicii au decis ca femeia să fie operată imediat ce au alfat despre situația absolut terifiantă și astfel au intervenit pe cale chirurgicală pentru îndepărtarea fătului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Creatura care arată ca un ou de extraterestru i-a speriat pe localnici. Ce se crede despre exemplarul ciudat

Ce s-a întâmplat cu mama bebelușului „pietrificat”

În data de 14 martie 2024 operația deloc obșinuită a avut loc, iar din păcate, la o zi distanță aceasta s-a stins din viața după ce a stat la secția de terapie intensivă. Fătul calcificat a fost trimis pentru mai multe evaluări și teste medicale.

Una dintre fiicele femeii a făcut o declarație pentru presa locală:

„Era în vârstă și suntem indigeni. Nu-i plăcea să meargă la medic și îi era frică de echipamentul folosit pentru efectuarea analizelor” a spus aceasta.

Totodată, și unui dintre fii a povestit faptul că femeia „nu a vrut să meargă la medic pentru că era îngrijorată că are o tumoare”. „Ea lua medicamentele doar ca să îi dispară durerea” a spus acesta, potrivit thesun.co.uk.

Ce este un bebeluș „pietrificat”

Cazurile de acest gen sunt extrem de rare, specialiștii menționând că au existat mai puțin de 300 de cazuri la nivelul întregii populații.

Un bebeluș „pietrificat” este expresia folosită pentru denumirea medicală de lithopedion. Acest lucru are loc atunci când o femeie este însărcinată fără să ști, iar fătul care este mult prea mare pentru a putea fi absorbit în mod natural, moare. Astfel, bebelușul rămâne în pântec și formează în timp o coajă de calciu și solidă, totul întâmplându-se într-un mod cât se poate de normal și ca un răspuns natual al sistemului imunitar.

De-a lungul timpului au mai existat câteva cazuri izolate în care s-au descoperit astfel de sarcini, fie în timp ce mamele încă erau în viața sau nu.

Citește și: Creatura bizară găsită de un pescar. Ce este descoperirea din adâncuri care i-a uimit pe privitori

Cum a putut să apară o mamă în curtea școlii. Ținuta aleasă l-a făcut chiar și pe soțul ei să facă ochii mari... O femeie a fost amenințată de vecin pentru ceva ce toată lumea face în propria locuință. De la ce a pornit totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x