- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cirripedia Crustacea este „creatura” găsită de pescar. Un pescar de mare adâncime dezvăluie cele mai bizare creaturi găsite. Roman Fedortsov, care lucrează pe un trauler (n.r. vas de pescuit) în Murmansk, în nord-vestul Rusiei, apare adesea pe prima pagină a ziarelor dezvăluind creaturile ciudate și minunate pe care le găsește în apele adânci. Contul de Instagram al lui Fedortsov este plin de descoperiri din adâncuri care arată mai degrabă ca niște creaturi bizare decât ca niște pești. Aceste curiozități acvatice au fost găsite în principal în mările Norvegiei și Barents, în timp ce unele au ajuns la țărm din Oceanul Atlantic.
Ce a găsit un pescar rus în adâncuri. Descoperirea marină care i-a intrigat pe privitori
Pescarul își petrece luni de zile pe mare, împărtășind cu cei 632.000 de urmăritori ai săi de pe Instagram, imagini cu pești care mai de care mai interesanți sau înspăimântători.
Roman Fedortsov are o mulțime de fani care mai de care mai curioși și mai entuziasmați să afle secrete din adâncuri.
Recent, pescarul a găsit o cripedă, iar imaginile cu această creatură i-a intrigat pe cei care au văzut-o.
Ce sunt cripedele. Pescarul rus a găsit o cripedă în adâncuri
Ciripedele reprezintă o infraclasă de crustacee. Ciripedele sunt animale exclusiv marine și tind să trăiască în ape puțin adânci și de maree, de obicei în medii erozive. Sunt sesile (nemobile), potrivit wikipedia.
Ciripedele se atașează temporar la un substrat dur, cum ar fi o balenă (Coronulidae), un șarpe de mare (Platylepas ophiophila) sau un alt crustaceu, cum ar fi un crab sau un homar (Rhizocephala). Ciripedele au dimensiuni destul de mari, de obicei intre 0,5 si 5 cm.
Dintre crustacee, ciripedele sunt cele care se deosebesc cel mai mult de schema tipică, atât de mult încât și în secolul al XIX-lea se confundau cu moluștele.
Citește și: Creatură de aprope doi metri cu dinți de om a fost descoperită în largul mării. Ce este vietatea de 25 de kg