Antena Căutare

Calendar ortodox 11 aprilie. Profețiile Sfântului Calinic de la Cernica

Potrivit calendarului ortodox 2019, pe data de 11 aprilie Biserica Ortodoxa ii cinsteste pe Sfantul roman Calinic de la Cernica. Afla care sunt profetiile Sfantului Calinic de la Cernica, primul sfant canoniazat de catre BOR.

Potrivit calendarului ortodox 2019, pe data de 11 aprilie Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul român Calinic de la Cernica. Află care sunt profețiile Sfântului Calinic de la Cernica, primul sfânt canoniazat de către BOR.

Sfântul Ierarh Calinic s-a năcut pe 7 octombrie 1787, la București. Provenind dintr-o familie cu credință în Dumnezeu, Calinic a urmat calea credinței încă de tânăr. La 20 de ani acesta a ajuns la Mănăstirea Cernica. La doar un an de la pășirea în mănăstire, pe data de 12 noiembrie 1808, tânărul Constantin a devenit monahul Calinic. Până la vârsta de 31 de ani a fost stareț al mănăstirii. A refuzat să fie hirotonit la Episcopia Ungrovlahiei și a fost ales în anul 1850 în fruntea Episcopiei Râmnicului. Aici a reconstruit catedrala și a păstorit până în anul 1868.

În 1867, Sf Calinic, se retrage la Cernica din cauza bătrâneții și a bolilor. Acesta va mai trăi până pe 11 aprilie 1868. Moaștele sale se odihnesc în Biserica Sf. Gheorghe, din incinta mănăstirii.

Calendar ortodox 11 aprilie. Profețiile Sfântului Calinic de la Cernica

Profețiile Sfântului Calinic de la Cernica, 11 aprilie

Citind unele profeții despre viitor, Sf Calinic a prevestit anul 1848 ca fiind sfârșitul lumii. El a cerut iertare sfinților pentru profeția făcută, iar aceștia i s-au arăta pentru a-i îndrepta gândurile. Sfinții i-au spus: “Uită-te spre răsărit(...). Privește acum la răsăit și vei vedea taina cea mare a Providenței”. Fiind înzestrat cu har divin, Sfântul Calinic de la Cernica a putut vedea scris cu litere mari: 7500, ani de la Adam. Atunci sfinții i-au spus: „Vezi că nu la 1848 va fi sfârșitul lumii, ci sfârsitul lumii va fi când se vor implini 7500 de ani de la Adam ? Așadar, au adăugat sfinții, începe îndată a zidi marea mănăstire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”.

7500 de ani Adam însemnă anul 1992. Este profeția greșită? Ei bine nu, această dată nu marchează un cataclism natural ci începutul unor evenimente ce vor duce la sfârșitul lumii.

Citește și:Mitropolitul care s-a opus Unirii. L-au împușcat, Ion Creangă l-a salvat. ”Moldovenii sunt un cuib jidovesc!”

Cernobîlul cărților. 1.000.000 de volume ucise. ”Înăuntru nu mai erau oameni, dar ei salvau lumi întregi!”... Atenție, se numără ciorile din România! Poți ajuta și tu: cum vezi mai multe ciori adunate la un loc, dai semnal!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x