Antena Căutare

Când este mai ieftin să speli hainele la mașina de spălat. Momentul în care aparatul consumă mai puțină energie electrică

Facturile la energie cresc vertiginos și o mulțime de oameni depun eforturi pentru a reduce consumul și a menține costurile la un nivel scăzut. O modalitate de a face asta ar putea fi alegerea momentului când să spălați hainele la mașina de spălat.

barbat care porneste o masina de spalat alba
Facturile la energie cresc vertiginos și o mulțime de oameni depun eforturi pentru a reduce consumul și a menține costurile la un nivel scăzut. O modalitate de a face asta ar putea fi alegerea momentului când să speli hainele la mașina de spălat. | Shutterstock.com

De obicei, costul gazului și al electricității este același, așa că mașina de spălat nu va consuma mai puțin dacă o puneți în funcțiune ziua sau noaptea.

Când este mai ieftin să speli hainele la mașina de spălat

Totuși, există însă oferte speciale în care plătiți un preț mai mic pentru energia folosită pe timp de noapte față de zi. Aceste tarife pentru timpul de utilizare ar putea reduce semnificativ facturile.

Economistul Scott Dixon a povestit pentru The Sun că spălarea hainelor pe timp de noapte îl ajută să economisească. Este o idee bună dacă aveți disponibilitate să faceți asta pentru că s-ar putea să nu se potrivească stilului de viață al tuturor.

În plus, ar trebui să fiți atenți la funcționarea aparatelor pe timp de noapte, când dormiți, deoarece există un risc crescut de incendiu.

Citește și: O fetiță a ajuns la spital cu simptome de răceală și medicii i-au pus un diagnostic crunt. Ce avea, de fapt, micuța

Și în România există abonamente cu tarife pe zone orare. Din 2021, prețurile diferențiale pe intervale orare de consum au revenit în ofertele furnizorilor de energie electrică, după momentul liberalizării pieței pentru casnici.

Sunt ideale pentru cei care obișnuiesc să facă treburi casnice pe timp de noapte, pentru cei care aleg opțiunea de a se încălzi folosind energia electrică. Avantajul este că prețul de noapte este semnificativ mai mic, iar la un consum mare pot apărea economii importante.

Cum ”ajuți” mașina de spălat să consume mai puțină energie electrică

Însă nu este singurul mod în care poți economisi atunci când îți cureți hainele la mașina de spălat.

Citește și: O femeie se simțea obosită și avea vânătăi pe corp, dar medicii i-au dat vestea ce i-a schimbat viața. Ce avea, de fapt

Dacă folosiți uscător de rufe, stiți deja că acesta consumă multă energie eletrică. Ei bine, aflați că puteți reduce costul setând o centrifugare suplimentară de 10 minute pentru a usca mai bine articolele înainte de a le pune în uscător.

Will Owen, expert în energie, a spus pentru The Sun: „Cu cât ciclul uscătorului tău este mai lung, cu atât te va costa mai mulți bani. Dacă din hainele tale picură apă, aparatul va trebui să ruleze mult mai mult pentru a le usca, crescând dramatic factura la energie.”

Microparticule de plastic s-au descoperit în sângele unor oameni sănătoși. De ce se tem oamenii de știință... Tânăra se pregătea de nuntă atunci când iubitul i-a zis ce ritual bizar are familia lui, în noaptea evenimentului. Ce a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x