„Așa se transmite virusul în comunitate” - Cât de ușor este să te infectezi cu noul coronavirus. Gesturi banale te pot îmbolnăvi

Cât de ușor ne putem infecta, de fapt, cu noul coronavirus? Iată gesturile banale ce ne expun bolii.

„Așa se transmite virusul în comunitate” - Cât de ușor este să te infectezi cu noul coronavirus. Gesturi banale te pot îmbolnăvi

Hepta

Doi oameni, o stație de autobuz. Unul folosește masca pe post de suport pentru bărbie, celălalt nici măcar nu s-a obosit să o scoată din buzunar. O bară atinsă, o mână dusă la gură ca să acopere un căscat și un strănut. Rezultatul? Două persoane infectate.

Raed Arafat a publicat, pe pagina sa de Facebook, un video promovat de UNICEF ce exemplifică modul în care COVID-19 este transmis în comunitate. Ce greșeli ne pot îmbolnăvi și ce gesturi simple pot ține virusul la distanță?

Coronavirus România. A șaptea zi cu peste o mie de cazuri noi de infectare COVID-19

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.128 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.716 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 594 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2239 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 27.07.2020 (10:00) – 28.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (13 bărbaţi şi 20 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vrancea şi Bucureşti.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri