Antena Căutare

Ce număr vezi? O iluzie optică îi face pe oameni să vadă numere diferite. Testul care oferă indicii despre sănătatea ochilor

O nouă iluzie optică a creat o mare dezbatere pe Internet. Oamenii au fost puși în situația de a spune ce număr văd în interiorul unei spirale. Tu ce număr ai văzut? Este cazul să faci o vizită la oftalmolog? 

Iluzie optică număr
Rușești să vezi numărul din imagine? Nu este 528! | Twitter

În centrul unei spirale se află un număr format din 7 cifre. Nu mulți sunt cei care au identificat toate cele 7 cifre ale numărului din imagine. Iluzia optică a devenit virală pe Internet, iar oamenii au spus dacă pot vedea, sau nu, întregul număr. Unii au văzut doar un număr din 3 cifre: 528, în timp ce alții au putut identifica numărul corect: 3452839.

528, 45283 sau 3452839, acestea au fost variantele frecvent dezbătute de oamenii care au participat la jocul care a luat amploare în lumea online.

Numărul corect este 3452839. Iluzia optică a creat o dezvatere pe Internet

Numărul cel mai adesea observat de oamenii care au participat la dezbatere pare să fi fost 45283, deoarece acele cifre sunt mai vizibile. Apoi, mulți alți oameni au văzut doar 528. Numărul complet este 3452839.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O simplă iluzie optică este tot ce e nevoie pentru a crea o adevărată isterie pe Internet. Cu toții ne amintim de celebra rochie care a creat un adevărat război între oamenii care susțineau că avea culorile albastru și negru și oamenii care spuneau că rochia era albă cu auriu.

Dar această nouă iluzie optică ar putea avea mize ceva mai mari decât rochia: numerele pe care le poți vedea ar putea indica de fapt starea de sănătate a ochilor tăi.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești leopardul din imagine? Unde se ascunde felina

Iluzia care testează sensibilitatea la contrast

Iluzia în cauză testează diferite niveluri de „sensibilitate la contrast” în vederea umană. Sensibilitatea la contrast vizual reprezintă abilitatea ochiului de a distinge între un obiect și fundalul acestuia, potrivit comicsands.com.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești șarpele din imagine? Reptila nu este deloc ascunsă

Sensibilitatea scăzută la contrast poate fi un simptom al mai multor afecțiuni oculare mai grave, precum glaucom, cataractă sau degenerescență maculară. O bună sensibilitate la contrast îl ajută pe om să vadă obiecte cu contrast scăzut și să identifice creșterile de lumină în întuneric.

Sensibilitatea la contrast este foarte importantă pentru șoferii care conduc în timpul nopții. Dacă indicatoarele rutiere vă sunt vizibile noaptea înseamnă că aveți o sensibilitate bună la contrast.

Această iluzie optică i-a pus în dificultate pe cei care au încercat să dea răspunsul corect. Dacă ai văzut doar 528 ar fi cazul să faci o vizită la oftalmolog.

Femeia care a avut parte de mai multe operații estetice din greșeală. Ce s-a întâmplat, de fapt... Bebelușul născut pe 22.02.2022 la ora 02:22. Care e, de fapt, motivul pentru care fetița e considerată o minune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x