Antena Căutare

Un milionar american casatorit c-o romanca a donat unui parc 100.000.000 dolari!

Un milionar american, John Paulson, a donat 100 milioane de dolari pentru conservarea Central Park. Este cea mai mare donatie din istorie facuta unui parc public.

Unii au cate o pasarica, iar altii, un stol intreg, spune o vorba in popor. Cuvintele autohtone nu se potrivesc doar neamului romanesc, ci si celor de peste hotare, dar... cu unele "radacini" in tara. Exemplul graitor vine din partea milionarului american John Paulson, casatorit cu o romanca, Jenny Zaharia, care a emigrat in Statele Unite. Paulson a donat nu mai putin de 100 milioane de dolari fundatiei Central Park Concervancy.

"Mergand prin parc, in diferite anotimpuri ale anului , mereu imi venea in minte ca Central Park este institutia culturala din New York, ce merita cel mai mult aceasta donatie", a declarat milionarul.

John Paulson si-a sporit averea chiar in timpul crizei economice, din 2008 si pana acum, iar in opinia sa, “parcul este prea mare, in comparatie cu donatia relativ mica”. Mai mult, Paulson considera ca “este imposibil de imaginat ce ar fi New York-ul fara Central Park”.

Jumatate din banii donati Central Park Conservancy, organizatie din care face parte si milionarul, va fi destinati dotarii economice a parcului, in timp ce cealalta jumatate va fi utilizatata pentru cresterile de capital.

Este pentru prima data cand Paulson da o parte din averea lui unui parc, desi printre donatiile sale se numara, in 2010, realizarea unui spital in orasul ecuatorian Guayaquil, de 15 milioane de dolari.

Incalzeste-ti diminetile cu perna Rose Stripes!... O familie din Romania cere SUA despagubiri de 100 de miliarde de dolari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x