Antena Căutare

”Iadul pe Pământ”, cea mai mare tragedie din istoria omenirii: copilul carbonizat a fost identificat după 71 de ani!

Un expert japonez a reușit să identifice, după 71 de ani de atunci, ”protagonistul” uneia dintre cele mai de impact imagini de pe finalul celui de-al Doilea Război Mondial: ”Corpul carbonizat al unui copil aproape de Zona Zero”, imaginea realizată de Yosuke Yamahata, pe 10 august 1945, imediat după tragedia de la Nagasaki. Este vorba despre un băiețel de 13 ani

Un expert japonez a reușit să identifice, după 71 de ani de atunci, ”protagonistul” uneia dintre cele mai de impact imagini de pe finalul celui de-al Doilea Război Mondial: ”Corpul carbonizat al unui copil aproape de Zona Zero”, imaginea realizată de Yosuke Yamahata, pe 10 august 1945, imediat după tragedia de la Nagasaki. Este vorba despre un băiețel de 13 ani

Pac! Yosuke Yamahata declanșează! Fotograful japonez, inconștient, e aproape de epicentrul zonei în care cea de-a doua bombă atomică din istoria omenirii - cea de la Nagasaki - a picat! Stă doar la 700 de metri! E 10 august 1945, dimineață, la nici o zi de la tragedia care a luat cu ea 74.000 de suflete, când Yosuke apasă pe buton. Surpinde una dintre cel mai terifiante imagini: corpul, carbonizat, al unui copil. Așa botează imaginea. Agențiile de presă din întreaga lume o preiau, Mapamondul se îngrozește: ”Corpul carbonizat al unui copil aproape de Zona Zero” arată omenirii impactul bombelor atomice lansate la Hiroshima și Nagasaki (”Little Boy”, 6 august 1945, și ”Fat Man”, 9 august 1945).

Yosuke e fotograf militar. Lucreză pentru Guvernul Nipon. Ajunge la Nagasaki, este printre primii oameni care trag cadre din locul nenorocirii. Imaginea trupului carbonizat precum și cea a unei mame alăptând un bebeluș cu capul ars, realizată tot de el, devin simbolurile luptei anti-atomice. Moare în 1966, la doar 48 de ani, în urma unor chinuri groaznice, cauzate de expunerea la radiațiile din 1945. Lasă, cu limbă de moarte, ca urmașii săi să afle ce suflet a odihnit în trupul carbonizat.

Munca-i grea, dar japonezul e cel mai parolist om din lume. Și cel mai patriot. Imaginea e mărită și expusă la Muzeul Bombei Atomice. Trec șapte decenii. Nimic! Până într-o zi când două femei anunță că, deși nu sunt sigure, trupul pare a fi al fratelui lor mai mare, Shoji Tanisaki, dispărut atunci. Imediat, specialiștii de la Universitatea Japoneză din Kyushu intră pe fir. Cele două surori îi ajută cu imagini ale puștiului. Da, forma feței, ovală, precum și linia ochilor indică, fără tăgadă, că băiatul de 13 ani, carbonizat, este SHOJI TANISAKI. Miyoko Nishikawa, una dintre surori, plânge. După 71 de ani de la tragedie, descoperirea uimește întreaga Japonie.

Ai putere să dai click AICI? Imagini de la Hiroshima, 1945!

”Sora mea și cu mine l-am recunoscut pe Shoji în acea imagine. Singurele lucruri păstrate cu sfințenie de la el erau o umbrelă și o sticlă de apă, afectate de radiații. Ne pare rău că nu am reușit să-l identificăm înainte de moartea părinților noștri, care au suferit enorm”.

Imediat, Shogo Yamahata, fiul fotografului, le face cadou imaginea originală. ”Știu că este extrem de târziu, dar mă bucur că fratele dumneavoastră s-a întors în memoria familiei”, spune el.

Belgian devenit artist în țara noastră. Și-a făcut lucrarea de diplomă într-un sat din Buzău și s-a lăsat "adoptat&... Cum bagi banii la păcănele, fără să te prindă soția? De frică, un bărbat a sunat la 112...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x