Antena Căutare

Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat urechea bionica

Oamenii de stiinta de la Universitatea Princeton au realizat o ureche bionica, artificiala, care receptioneaza frecvente inaccesibile oamenilor

Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat urechea bionica Galerie
| Hepta.ro

Cercetatorii au folosit o tehnica revolutionara, de imprimare 3D, reusind astfel sa integreze celulele vii cu circuitele electronice. Desi arata ciudat, urechea bionica ar putea fi folosita, in scurt timp, de persoanele cu deficiente de auz imposibil de remediat pe cale conventionala.

Michael McAlpine, seful echipei de la Universitatea Princeton, sustine ca s-a confruntat cu dificultati in integrarea materialelor (electronice si biologice), insa, datorita abordarii revolutionare si a tehnologiilor de ultima generatie, urechea bionica este in curs de dezvoltare si va putea fi folosita dupa o perioada de testare.

Momentan, aceasta receptioneaza doar unde radio, dar, cu ajutorul unor senzori speciali, va putea depista si sunete din banda de frecvente percepute de urechea umana.

foto: Hepta.ro

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 8 mai!... Visul oricarei femei: pantofi creati la... imprimanta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x