Antena Căutare

Claudia Ignat, romanca indragostita de cultura indiana care a cucerit Bollywood-ul!

Poate ca vom cuceri Hollywood-ul intr-o buna zi. Americanii fac filme de Oscar in tara noastra, iar romanii joaca pe platourile din cetatea filmului. Insa mai exista un univers al filmului in care romanii nu prea au avut acces: Bollywood-ul! O singura romanca a reusit sa-i cucereasca pe indieni, chiar cu armele lor.

Daca o vezi plimbandu-se pe strada, prin Oradea, te opresti cateva secunde si te intrebi daca visezi. Pare desprinsa dintr-un film cu Raj Kapoor. Si nu e foarte departe de asta. O cheama Claudia Ignat si este un nume care se afla in agenda tuturor regizorilor si actorilor de la Bollywood.

Cand un om vede pentru prima oara un film indian, are un soc. Totul decurge normal, intriga are o logica, actorii sunt talentati. Doar ca, deodata, toti, dar absolut toti, incep sa danseze.

Departe de ignoranta cinefilului roman, filmele de la Bollywood ascund simbolurile uneia dintre cele mai complexe si captivante culturi ale lumii. Una care pare imposibil de cuprins cu mintea de un strain.

Pentru Claudia, a fost misiunea vietii. Inca din primii ani de scoala, oradeanca se indragostise de Naarghita, de Vagabondul lui Raj Kapoor, de Maitreyi a lui Eliade. Manca India pe paine. Invatase pana si limba Hindi.

La 16 ani a luat legatura cu Ambasada Indiei si a inceput sa studieze dansul. Dupa cativa ani, visul i s-a indeplinit. A ajuns in India. Dar nu in calitate de turista, ci de localnica.

S-a perfectionat in dansul indian la New Delhi si a devenit in scurt timp una dintre cele mai cautate coregrafe din India. Bollywood-ul a primit-o cu bratele deschise.

Magneti de Cartea Recordurilor!... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 11 iulie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x