Căutare Live

Colectia de arta a lui Gunter Sachs, vanduta cu 55,2 milioane de dolari

Extraordinara colectie de arta ce a apartinut miliardarul german Gunter Sachs, decedat in 2011, a fost vanduta in cadrul unei licitatii cu suma de 55,24 milioane de dolari.

Colectia cuprinde peste 300 de obiecte, printre care se numara tablouri semnate de Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Salvador Dali si Rene Magritte, precum si fotografii realizate de Gunter Sachs.

Licitatia a fost organizata de casa Sotheby's, iar cel mai scump obiect, un portret de-al miliardarului realizat de Andy Warhol, a fost vandut cu 7,89 milioane de dolari.

Multe dintre operele din colectia sa erau dedicate actritei Brigitte Bardot, cu care Gunter Sachs a fost casatorit timp de trei ani, intre 1966 si 1969.

Gunter Sachs s-a sinucis pe 7 mai 2011, la varsta de 78 de ani, din cauza faptului ca suferea de maladia Alzheimer.

Sursa: bbc.co.uk

FOTO: hepta.ro

VIDEO! JO 2012: Douazeci de croati vor pedala din Zagreb pana-n Londra!... VIDEO! Marea Britanie: A sarit fara parasuta de la peste 700 de metri...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri