Antena Căutare

Creatura ciudată, cu chip uman și corp de pasăre, care a fost prinsă în plasele unui pescar. Ce este

Un videoclip realizat în octombrie 2020, ajuns viral în mediul online, arată o creatura marină, cu o formă bizară, care pare desprinsă dintr-o altă lume.

colaj de imagini cu un batoid prins de un pescar Galerie
David Ebert, care studiază rechini, a spus că animalul este, cel mai probabil, un mic batoid

Imaginile au fost postate pe TikTok de către utilizatorul Nataliia Vorobok, pe 7 octombrie 2020, și a devenit viral abia în ianuarie 2021. Boom-ul clipului nu a avut legătură cu algoritmii aplicației, ci mai degrabă cu faptul că acesta a fost preluat de presă.

La acel moment, site-ul britanic Unilad a publicat un articol în care scria despre asemănarea creaturii cu ”Demogorgon”, personajul unei producții de pe Netflix.

În ciuda aspectului său, expertul David Ebert, care studiază rechini, a spus că animalul este, cel mai probabil, un pește din subordinul batoidea. Specialistul susține că este vorba despre un mascul, având în vedere dimensiunile cartilajele lui.

Citește și: Celule ”zombie” descoperite în creier după moarte. Ce fac în trupul uman după moarte

”Acesta este un batoid, un animal adult - vă puteți da seamă după clemele sale - dar pare că s-a încurcat în plasa de pescuit, ceea ce îi conferă un aspect contorsionat.”, a explicat Ebert, conform Snopes.

Orice explicație conform căreia animalul este ”subdezvoltat” sau a suferit malformații din cauza otrăvii nu este plauzibilă, potrivit expertului. O privire mai atentă arată că aripile batoidului erau înfășurate în plasa de pescuit, de aici aspectul ciudat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este un pește batoid

Peștii din subordinul batoidea au corpul aplatizat, turtit dorso-ventral, iar înotătoarea pectorală puternică este unită cu capul. Aceștia au pe partea ventrală gura și 5 orificii branhiale. Partea superioară a corpului acoperită cu solzi lungi este de culoare mai închisă, iar pe partea dorsală a capului se află ambii lor ochi.

Citește și: A ieșit la întâlnire, dar a vrut să cheme poliția când a văzut reflexia din ochelarii partenerului. La ce se uita bărbatul

Cele mai multe batoizii se hrănesc cu moluște, crustacee și echinoderme. Ei se deplasează ca rechinii, prin mișcări de unduire a corpului și lovituri cu coada.

Majoritatea speciilor de batoizi trăiesc pe fundul mării, într-o varietate de regiuni geografice - în principal în apele de coastă, deși unele trăiesc în ape adânci până la cel puțin 3.000 de metri.

Cei mai mulți batoizi au o distribuție cosmopolită, preferând mediile marine tropicale și subtropicale.

Citește și: "Creatura" cu față de om și corp de șopârlă, care i-a băgat în sperieți pe localnici. Nu le-a venit să creadă ce era de fapt

Masha Teyla, femeia cu ochi cosmici din industria modei. De ce este numită elf sau chiar extraterestru... A vrut să-și remobileze casa, însă nu se aștepta să găsească asta când a golit locuința. Ce se afla în unul dintre pereț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x