Antena Căutare

De ce poate fi periculos să bei vin fiert afară, la temperaturi scăzute. Ce poți păți din cauza băuturii delicioase

Poate fi periculos să bei vin fiert în aer liber, la temperaturi scăzute, avertizează specialiștii. Nu doar vremea poate cauza probleme, ci și unele substanțele din vin, care devin periculoase în urma procesului de fierbere.

Galerie
Poate fi periculos să bei vin fiert în aer liber, la temperaturi scăzute, avertizează specialiștii. Nu doar vremea poate cauza probleme, ci și unele substanțele din vin, care devin periculoase în urma procesului de fierbere. | Profimediaimages.ro

În urmă cu câțiva ani, Frank Cooper, un nutriționist celebru a analizat mai multe podgorii din toată lumea și a ajuns la concluzia că multe vinuri conțin substanțe extrem de nocive care, dacă sunt încălzite, pot provoca diverse probleme de sănătate.

Ba mai mult, unii oameni suferă de alergie la vin, dar nici nu bănuiesc. Printre simptomele pe care le resimt sunt durerile de cap sau sinusurile înfundate. Însă nu doar ei au de suferit pentru că în fabricarea vinului sunt permise și chimicale precum pesticide, ierbicide și sulfați.

De ce poate fi periculos să bei vin fiert afară, la temperaturi scăzute

Dincolo de acestea, dioxidul de sulf este de departe cea mai nocivă substanță care ajunge în vin, arată Cooper. Conform BZI, studiile au arătat că aceasta provoacă alergii, mai ales dacă băutura este încălzită. Periculos este și Tribromofenolul, depistat de specialiștii europeni în vinurile transportate în cutii de stejar.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: El e bărbatul care a suferit un transplant de față și dublu transplant de mână, după un grav accident. Cum arăta înainte

De asemenea, alcoolul conținut de vin, care nu e eliminat în totalitate în timpul fierberii, poate cauza probleme. Prin fierbere, cantitatea de alcool din vin se reduce cu aproape o treime, dar asta nu înseamnă că nu te poți îmbăta. Mai mult, pe vreme geroasă, în aer liber, medicii nu recomandă consumul de vin fiert.

Probabil te întrebi de ce. Ei bine, răspunsul este că delicioasa băutură îți păcălește simțurile. Vinul fiert te poate face să crezi că te încălzești și, sub acest efect, nu mai simți gerul de afară și riști să te alegi cu degerături.

De ce simți că îți e cald după ce consumi alcool

Alcoolul este un vasodilatator, așadar determină dilatarea vaselor de sânge, în special a capilarelor aflate chiar sub suprafața pielii.

Când bei alcool, volumul de sânge adus la suprafața pielii crește și apare senzația de căldură. (Această dilatare este motivul pentru care unele persoanele sunt îmbujorate.)

Asta scade capacitatea corpului de a se apăra împotriva temperaturilor scăzute, vasele de sânge nu se vor mai îngusta pentru a reduce la minimum fluxul de sânge către piele și a menține temperatura corporală ridicată.

Citește și: Prețul piperat plătit pentru o porție de cartofi și două de pomana porcului la Târgul de Crăciun din Constituției: ”Bătaie de joc”

Astfel, dacă savurezi o băutură în frig poți simți că îți este mai cald datorită sângelui suplimentar care încălzește pielea, dar acel sânge se va răci rapid din cauza frigului.

În plus, căldura respectivă te face și să transpire, scăzând și mai mult temperatura corpului. Scăderea rapidă are loc adesea fără să ne dăm seama, deoarece pielea se va simți în continuare destul de caldă, ceea ce face să fie de două ori periculos să bei alcool pe vreme extrem de rece.

Acesta nu este singurul lucru rău despre consumul de alcool în frig. Potrivit unui studiu, consumul de alcool pe vreme rece reduce, de asemenea, capacitatea și tendința corpului de a tremura, eliminând încă o metodă pe care o folosește corpul pentru a ne menține calzi atunci când este frig.

Citește și: O doctoriță a fost condamnată la 6 ani de închisoare din cauza activității pe care o avea când nu era la spital. Ce putea să facă

El e bărbatul care a suferit un transplant de față și dublu transplant de mână, după un grav accident. Cum arăta înainte... O tânără a dezvăluit trucul cu care reușește să cucerească angajatorii la interviuri. Ce întrebare le pune la final...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x