Antena Căutare

El e bărbatul care a suferit un transplant de față și dublu transplant de mână, după un grav accident. Cum arăta înainte

În 2022, un tânăr în vârstă de 22 de ani a devenit primul pacient care a primit un transplant de față și un dublu transplant de mână. Joe Dimeo a fost grav rănit într-un accident de mașină, în 2018.

colaj de imagini cu joe dimeo dupa transplantul de fata si dublu transplant de mana Galerie
În 2022, un tânăr în vârstă de 22 de ani a devenit primul pacient care a primit un transplant de față și un dublu transplant de mână. Joe Dimeo a fost grav rănit într-un accident de mașină, în 2018.

În timpul operației complicate, atât mâinile lui Dimeo, cât și întreaga sa față au fost înlocuite cu cele ale unui singur donator. Dar cum a ajuns bărbatul în această situație?

Ei bine, în iulie 2018, Dimeo a adormit la volanul mașinii sale pe Route 22 din New Jersey și a pierdut controlul.

Autoturismul a lovit bordura și s-a răsturnat înainte de a izbucni în flăcări. Un martor a reușit să-l scoată pe Dimeo din mașină și să-i salveze viața, însă până a primit ajutor, Joe a fost desfigurat de flăcări. Bărbatul a rămas fără pleoape, urechi și majoritatea degetelor.

Citește și: Prețul piperat plătit pentru o porție de cartofi și două de pomana porcului la Târgul de Crăciun din Constituției: ”Bătaie de joc”

Joe a avut parte de o recuperare îndelungată, care nu se va termina prea curând. Operația majoră la care a fost supus a durat aproximativ 23 de ore și echipa de medici a fost alcătuită din 140 de oameni.

Până la cazul lui Joe Dimeo, transplanturile simultane de față și mâini nu au fost niciodată un succes. Primul pacient care a suferit aceste două intervenții a decedat, iar celui de-al doilea a trebuit să i se îndepărteze mâinile la câteva zile după operație.

Cum arăta Joe Dimeo înainte de dublu transplant

”Au îndepărtat mâinile arse și le-au pus pe cele ale donatorului. Acum am mâini normale și pot să fac lucruri normale. Doctorul meu mi-a spus că nu pot muri în timpul operației și nu am ezitat deloc.”, povestește Joe despre operația care i-a schimbat viața.

El face terapie fizică de două ori pe săptămână pentru noile sale mâini. Asta îl ajută să poată conduce, găti sau face alte lucruri de la care accidentul l-a privat.

Totuși, des se întâmpla ca oamenii să-l oprească pe stradă și să-l întrebe ce a pățit. Joe spune că nu e deranjat, ar fi făcut, probabil la fel.

Citește și: O doctoriță a fost condamnată la 6 ani de închisoare din cauza activității pe care o avea când nu era la spital. Ce putea să facă

Bărbatul a reușit să depășească trauma care i-a marcat trupul. El se bucură de viață și are chiar o iubită, Jessica. Inițial, pe ea o deranjau privirile insistente ale celorlalți, dar s-a liniștit când observat că Joe nu le bagă în seamă.

”Sunt aceeași persoană ca înainte de accident, nimic nu s-a schimbat cu excepția feței mele, mâinilor și cicatricilor de pe corpul meu. Sunt același om pe interior.”, a mai afirmat Joe Dimeo în interviul pentru canalul de Youtube Truly.

Înainte de accident, Joe era un tânăr atletic, zvelt, cu părul negru, pe care nu îl tundea scurt. El nu purta barbă și se îmbrăca elegant. Iată o imagine cu vechiul look, cel pe care îl avea înainte să treacă prin accidentul cumplit de circulație:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: O femeie a început să curețe congelatorul bunicilor, care nu mai fusese deschis din 1993. În ce stare a găsit mâncarea

Prețul piperat plătit pentru o porție de cartofi și două de pomana porcului la Târgul de Crăciun din Constituției: ”Băta... De ce poate fi periculos să bei vin fiert afară, la temperaturi scăzute. Ce poți păți din cauza băuturii delicioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x