Antena Căutare

De la ei "se trage" ultimul tău selfie de pe Facebook! Cum a apărut prima fotografie color din lume

Astăzi avem internet! Astăzi avem aparate profesionale de fotografiat și tot astăzi avem imaginație în a realiza cele mai artistice fotografii, care stau la loc de cinste pe paginile noastre de Facebook.

Astăzi avem internet! Astăzi avem aparate profesionale de fotografiat și tot astăzi avem imaginație în a realiza cele mai artistice fotografii, care stau la loc de cinste pe paginile noastre de Facebook.

Invenția care a scăpat un italian de spălatul vaselor, un succes mondial: Cornetul de înghețată

În 1861, însă, se puneau bazele a ceea ce avea să fie "o necesitate" în 2015. Poza color! Acea fotografie pe care o vezi sub diverse forme, culori și personaje în tot mediul care ne înconjoară: pe internet, pe stradă, pe panourile publicitare, în ușa de la intrare. Dar cum a apărut imaginea color și care a fost scopul său inițial?

Fundă din stofă, primul obiect fotografiat în culori

Fotograful englez Thomas Sutton punea în practică o teorie sugerată de celebrul fizicianul James Clerk Maxwell, prin care reușea să aștearnă pe un "carton" o combinație de culori. Prima formă de fotografie! Imaginea ilustra o fundă din stofă în carouri și a fost realizată de ca material ilustrativ pentru una dintre conferințele lui Maxwell, notează site-ul webcultura.ro. Practic, tehnica intrată în istorie sub numele Sutton-Clerk constă în folosirea a trei filtre separate de culoare (roșu, verde, albastru) și combinarea lor într-o singură imagine.

Primul sistem color de realizare a imaginilor în culori, Autochrome Lumière, a apărut pe piață la 17 decembrie 1903. Acesta era un sistem de fotografie color transparentă. Fotografierea se făcea pe trei plăci fotografice alb/negru cu substanțe cromatice sensibile numai la culorile roșu, verde și albastru. Apoi cele trei fotografii transparente rezultante se suprapuneau, dând o fotografie color transparentă.

Clipul care a emoționat milioane de oameni! Dragostea de soră a învins medicina: Gestul unui nou-născut te va face să lă... I-a dat bani unui om al străzii, dar acesta i-a dat o replică de neuitat! Răspunsul a emoționat milioane de oameni! (VID...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x