- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cel mai scump caviar, considerat și cel mai scump dintre alimentele din lume, se numește "Almas", potrivit www.guinnessworldrecords.com, citat de Agerpres și provine de la un pește iranian numit Beluga.
"Almas" este produs din ouă ce provin de la un nisetru albinos, o specie rară cu vârsta cuprinsă între 60-100 de ani, care înoată în sudul Mării Caspice, unde se pare că ar exista mai puțină poluare.
Caviarul "Almas" are o culoare alb-gălbuie, uneori culoarea chihlimbarului, alteori o culoare mai deschisă, asemănătoare culorii diamantelor. Cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât peștele de la care s-au extras ouăle este mai bătrân, iar gustul caviarului este mai elegant și mai deosebit.
Caviarul "Almas" este foarte rar și scump și este ambalat în cutii de aur de 24 K, iar "aurul său negru" are prețul pe 1 kg de aproximativ 34.500 de dolari. Prețul variază în funcție de calitatea caviarului, vârsta peștilor care au depus ouăle etc.
În mod tradițional, nu se folosesc tacâmuri pentru consumul caviarului, acesta fiind servit direct cu mâna, fiind cuprins între degetul arătător și degetul mare. Ouăle sunt încet rostogolite în toată cavitatea bucală și sparte, apoi, pentru a savura aroma.
Te ia "mătuşă" şi te face "păpuşă"! Un makeup-artist ascunde vârsta de pe chipul oricărei femei... L-ai întâlnit și tu? ”Nea Cristi” este singurul taximetrist din România care îți dă bomboane! Plătești cursa și te îndul...