Antena Căutare

Delfinii, pe locul 2 la inteligenta, dupa oameni

O coalitie de cercetatori, filozofi si grupuri care lupta pentru protectia animalelor a realizat o declaratie a drepturilor delfinilor si spera ca intr-o zi aceasta va fi consacrata ca lege.

Coalitia cere ca delfinii sa nu mai fie tinuti in captivitate sau in gradinile zoologice, iar pescarii care ii omoara sa fie aspru pedepsiti.

Cercetatorii spun ca delfinii sunt animale atat de inteligente, incat ar trebui sa fie considerate "persoane non-umane".

"Dovezile stiintifice arata ca delfinii, la fel ca oamenii, sunt extrem de inteligenti, au o personalitate, traiesc emotii si sunt constienti de propria lor fiinta", a marturisit filozoful Thomas White.

Potrivit cercetatorilor, creierul unui delfini, raportat la greutatea corpului, este pe locul 2 ca marime dupa cel uman. De asemenea, in urma studiilor, s-a descoperit ca delfinii au capacitatea de a se recunoaste in oglinda, sufera dupa membrii grupului care mor, isi ajuta partenerii aflati in dificultate si isi fac parteneri pe viata.

Coalitia mai cere ca balenele sa intre in acelasi grup cu delfinii si sa primeasca ocrotire speciala.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

FOTO ULUITOR! Vezi raul in forma de copac din Islanda!... FOTO! Vezi cum arata mumiile conservate 200 de ani in mercur!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x