Antena Căutare

Devăluire EPOCALĂ. „Construcțiile” extraterestre nu există!

Poți să lași deoparte pancartele cu „Bine ați venit, extratereștrilor!” și să împachetezi covorul roșu cosmic. Noile observații sugerează că megastructurile extraterestre pe care credeau oamenii de știință că le-au găsit nu sunt nici pe departe megastructuri extraterestre

Poți să lași deoparte pancartele cu „Bine ați venit, extratereștrilor!” și să împachetezi covorul roșu cosmic. Noile observații sugerează că megastructurile extraterestre pe care credeau oamenii de știință că le-au găsit nu sunt nici pe departe megastructuri extraterestre.

Telescopul Kepler are rolul de a căuta planete aflate distanțe de ani lumină care ar putea avea potențialul de a susține forme de viață. De patru ani, telescopul se „holbează” la aceeași zonă a cerului, așteptând ca fiecare stea să se întunece, fapt ce ar putea indica trecerea unei exoplanete prin fața acestora. Aparatul a monitorizat mai mult de 150.000 de stele, dar una, în special, le-a atras atenția cercetătorilor: KIC 8462852, localizată la o depărtare de 1.480 de ani-lumină.

Când o planetă trece prin fața unei stele, intensitatea luminii emanate de aceasta se diminuează pentru câteva ore, cel mult câteva zile. Procesul are loc în mod regulat, la fiecare 365 de zile, de exemplu. Aici este partea interesantă. La intervale neregulate, steaua KIC 8462852 se întunecă cu 80%, și rămâne așa o perioadă de 5 până la 80 de zile.

Citește continuarea pe Playtech.ro.

Kentucky, SUA. Berea City. Un oraș american, botezat după numele unui pictor român, singurul care a expus cu Picasso și ... Simplu şi rapid! Ingredientele minune, ce te ajută să desfunzi chiuveta în doar câteva minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x