Antena Căutare

Eclipsă parțială de Lună 16-17 iulie 2019. Tradiții și superstiții: ce trebuie să faci

Eclipsa partiala de Luna 16-17 iulie 2019. Acest fenomen astral a fascinat omenirea din cele mai vechi timpuri și a țesut în jurul lui numeroase obiceiuri. Află ce obiceiuri și tradiții trebuie să respecți pentru a te feri de ghinion și a atrage toate energiile bune asupra ta.

Eclipsa partiala de Luna 16-17 iulie 2019. Acest fenomen astral a fascinat omenirea din cele mai vechi timpuri și a țesut în jurul lui numeroase obiceiuri. Află ce obiceiuri și tradiții trebuie să respecți pentru a te feri de ghinion și a atrage toate energiile bune asupra ta.

Eclipsa parțială de Lună se va produce în noastea de 16 spre 17 și va fi vizibilă n totalitate din ţara noastră, în Europa, în America de Sud, în Africa, în Asia şi în Australia.

În România Eclipsa de Lună va fi vizibilă începând cu ora 21:44. Luna nu intră complet în umbra pământului, iar punctul maxim va fi la ora 00:31, pe 17 iulie. Peste 50% din discul stelar se va afla sub umbra pământului. Femomenul astral poate fi vizibil pe tot parcusrul desfășurării lui, atâta timp cât cerul va fi senin.

Luna va ieși din umbră la ora 2:00, iar la ora 3:18 eclipsa se termină. Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce între ora 23:00 și 2:00.

Citește și: Eclipsă parțială de lună în ziua în care se împlinesc 50 de ani de la aselenizare

Eclipsă de lună. Tradiții și superstiții

Cele mai multe superstiții legate de eclipsă sunt cele referitoare la fertilitate. În antichitatea se credea că femeile însărcinate trebuie să poarte ceva roșu pe tot parcursul eclipsei pentru a alunga spiritele rele și pentru a proteja sarcina de necazuri.

Tot despre femeile însărcinate se spune că acestea nu trebuie să își atingă pântecele în timpul eclipsei pentru ca cel mic să nu se nască cu semne.

Se crede că orice faptă bună făcută în timpul eclipsei are un efect de zece ori mai mare și că orice alegere din această perioadă îți poate schimba complet viitorul. Mare atenție!

Conform Cărţii lui Ioel 2:31, din Vechiul Testament: „Soarele va coborî în beznă şi Luna se va înroşi de sânge înaintea zilei îngrozitoare şi măreţe în care va veni Domnul”. Asta însemană că trebuie să ne rugăm pentru păcatele noastre în timpul eclipsei de lună.

În mai multe țări din lume, femeile sunt închise în casă. Se crede că lumina eclipsei de Lună le va însemna.

O altă superstiție spune că nu trebuie să te culci cu părul ud pentru că riști să devii lunatic.

Cu toate aceste interdicții extistă și o superstiție frumoasă. Se spune că cine se săruta în timpul eclipsei va rămâne cu acea persoană pentru tot restul vieții.

Citește și:

Eclipsă parțială de Lună 16-17 iulie 2019: Cum este afectată fiecare zodie

Eclipsa parţială de Lună va fi vizibilă în România în noaptea de marţi spre miercuri

O scrisoare ascunsă:”Aş fi dezamăgit jumătate dintre oamenii care m-au făcut ceea ce sunt” I-a mărturisit tot în timp ce... Doi soți îndrăgostiți au murit în aceeași zi, după 71 de ani de căsnicie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x