Antena Căutare

Fetița în vârstă de 8 ani care suferă de alopecie a demonstrat că e optimistă, în ciuda diagnosticului. Ce job și-a găsit

Niamh Lewis, o fetiță în vârstă de 8 ani din Glyncorrwg, Wales era perfect sănătoasă la naștere și avea capul acoperit de păr, însă până la vârsta de 5 ani părul ei a început să cadă.

niamh lewis mica, intr-o rochita albastra si bluza alba stand pe iarba Galerie
Niamh Lewis, o fetiță în vârstă de 8 ani din Glyncorrwg, Wales era perfect sănătoasă la naștere și avea capul acoperit de păr, însă până la vârsta de 5 ani părul ei a început să cadă. | Profimedia

Niamh Lewis a fost diagnosticată cu alopecie la vârsta de 5 ani. Amy, mama lui Niamh, în vârstă de 43 ani, spune că micuța a fost intens batjocorită de colegi la școală și a devenit victima bullying-ului din cauza afecțiunii de care suferă.

Mulți dintre cei care o văd pe Niamh cred că fetiță suferă de o boală terminală, dar, în afară de alopecie, micuța e complet sănătoasă.

Fetița care a rămas cheală la 5 ani

Alopecia este boala care cauzează căderea părului până când pacientul rămâne complet chel. Specialiștii spun că aceasta este o boală autoimună, adică sistemul imunitar al corpului luptă chiar împotriva sa.

Citește și: Băiețelul care suferă de un sindrom rar. Ce spun părinții copilului. Există doar 100 cazuri în lume

Fetița în vârstă de 8 ani nu are deloc păr, sprâncene sau gene. În ciuda faptului că e intens criticată la școală de către colegi și e victima bullying-ului, Niamh este o fetiță veselă, care își păstrează speranța. Chiar dacă cei din jur o judecă pentru felul în care arată, Niamh și-a găsit consolarea, se acceptă așa cum e și a renunțat chiar și la purtarea perucilor.

Amy, mama fetiței, a povestit, potrivit Daily Mail, că nu i-a fost întotdeauna ușor să o încurajeze pe micuța ei, dar cu timpul fetița s-a obișnuit cu gândul că așa arată acum și trebuie să trăiască cu afecțiunea de care suferă.

“Felul în care arată Niamh este șocant pentru unii și sunt mândră de ea pentru modul în care reușește să facă față comentariilor răutăcioase venite din partea altor copii sau de la străinii care o văd pe stradă. Niamh este încrezătoare și e o inspirație pentru noi toți”, spune Amy.

Alopecia este cauzată de un sistem imunitar deosebit de active care atacă foliculii firelor de păr. Medicii care au consultat-o pe micuță nu știu încă dacă lui Niamh îi va mai crește vreodată părul înapoi.

Ce spune mama ei despre afecțiunea fetiței

“Boala a progresat treptat și până a împlinit 5 ani, în doar 4 luni a trecut de la a avea păr la a nu mai avea păr deloc”, a povestit mama micuței.

Citește și: Tânăra a mers la spital pentru că avea dureri abdominale, dar vestea medicilor i-a schimbat complet viața. Ce s-a întâmplat

Când a rămas complet fără păr, fetița a început să poarte o perucă, dar pentru că iubește înotul și datul în leagăne, ea trebuia să renunțe destul de des la perucă. Astfel, Niamh a decis să nu o mai poarte deloc.

Singurul tratament pe care îl poate încerca, dar e riscant pentru piele pentru că poate cauza eczeme, sunt cremele cu steroizi care se pot apleca direct pe scalp.

Niamh a decis să își îmbrățișeze frumusețea și a devenit model. Micuța a început să lucreze de la o vârstă fragedă, iar acum e mândră de alegerea ei.

Ce fel de copil a fost Vladimir Putin. De ce s-a schimbat brusc la vârsta de 11 ani, când a încetat să mai socializeze... Poți vedea rechinul din imagine? Iluzia optică arată cât de dificil este să vezi pericolul care pândește sub apă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x