Antena Căutare

FOTO! 10 imagini uluitoare de pe Pamant, surprinse de sateliti

Pamantul este un loc uimitor! Acest lucru ne este demonstrat de numerosii sateliti NASA care, de-a lungul timpului, au surprins imagini fantastice de pe Pamant.

Iata o lista cu 10 dintre cele mai uluitoare fotografii surprinse de sateliti!

1. Vulcanul Nyiragongo din Africa - este responsabil pentru 20% din totalul eruptiilor de pe continetul african. Acesta se afla pe marginea marelui rift vestic care se intinde de-a lungul a peste 4500 de kilometri, din Orientul Mijlociu pana in Africa.

2. Lacurile alpine din Tibet - sunt pozitionate la o altitudine de 5030 de metri deasupra marii. Imaginea a fost surprinsa in timpul iernii. Pe suprafata apei s-au format blocuri de gheata.

3. Dasht-e Kevir - sau Marele Desert de Sare, este cel mai mare desert din Iran. Aceasta este o zona nelocuibila, alcatuita din intinderi vaste de noroi si mlastini de sare.

4. Insula Cheju - se afla in sudul peninsulei coreene si este o formatiune vulcanica ce se intinde pe 1845 kilometri patrati. Geologii au estimat ca insula are o varsta de 2 milioane de ani si ca aici au locuit oameni in preistorie. Astazi, insula Cheju face parte din patrimoniul mondial.

5. Deriba Caldera - este un vulcan tanar situat in vestul Sudanului. Acesta s-a format acum 3500 de ani dupa eruptia unui alt vulcan imens, Jabel Marra. Deriba Caldera este inactiv, insa este cunoscut pentru izvoarele termale.

6. Insula Akimiski - a fost total acoperita de ghetari in epoca de gheta, iar dupa retragerea acestora, insula a renascut. Acum aceasta are o plaja intinsa, vegetatie si animale.

7. Las Vegas - aceasta imagine a surprins o parte din celebrul oras american.

8. Patagonia de Sud - gazduieste numerosi ghetari. In imagine este reprezentat ghetarul Grey, din Parcul National Chile.

9. Cicloni - satelitii NASA au surprins in noiembrie 2006 formarea a doi cicloni in sudul Islandei.

10. Cascada Niagara - se afla la granita dintre Statele Unite ale Americii si Canada si este una dintre cele mai mari cascade din lume, avand o inaltime de 51 de metri si un volum de 2 milioane de tone de apa pe secunda.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: oddee.com

In jurul lumii: Pasarile percep 1.200 de stari de placere!... FOTO! O rusoaica a tinut un extraterestru in frigider!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x