Antena Căutare

George Stanca, ultimul interviu! Secretele dureroase ale singurului jurnalist condamnat la închisoare pentru plagiat: „Vârsta te face să vrei să fii singur”

A fost primul român condamnat la închisoare pentru plagiat. S-a bucurat de succes, dar a avut parte şi de greutăţi. Vestea că jurnalistul George Stanca a încetat din viaţă ieri, în urma unu stop cardio-respirator, a venit ca un şoc pentru toţi cei care l-au iubit şi i-au apreciat operele.

George Stanca, ultimul interviu! Secretele dureroase ale singurului jurnalist condamnat la închisoare pentru plagiat: „Vârsta te face să vrei să fii singur” Galerie
george stanca, ultimul interviu

A singurul român condamnat la închisoare pentru plagiat. S-a bucurat de succes, dar a avut parte şi de greutăţi. Vestea că jurnalistul George Stanca a încetat din viaţă ieri, în urma unu stop cardio-respirator, a venit ca un şoc pentru toţi cei care l-au iubit şi i-au apreciat operele.

George Stanca a fost unul dintre jurnaliștii importanți pe care i-a avut România. Și-a făcut debutul în 1971, ca publicist, în revista „Săptămâna”, a lui Eugen Barbu, unde a fost titularul unei rubrici de muzică pop-rock.

Ulterior, a fost redactor la revista „Flacăra” și membru fondator, alături de Adrian Păunescu și Dorin Tudoran.

„A fost norocul vieții mele că tatăl meu a divorțat de mama mea!”

Cu toate că a atins culmile succesului din punct de vedere profesional, viața personală a fost plină de greutăți. Tatăl vitreg a fost cea mai importantă persoană din viața lui George Stanca:

„Încep să-l compar cu Iisus. Un om de-o bunătate, de-o corectitudine și de-o frumusețe sufletească absolut extraordinare. A fost norocul meu că Nicolae Stanca, tatăl meu biologic, a divorțat de mama mea! A fost norocul vieții mele”, a povestit jurnalistul în ultima sa apariție TV.

Singurul român condamnat la închisoare pentru plagiat

A trecut prin momente de cumpănă, ce ar fi putut să îl întoarcă din drum. „Pentru mine, a fost un șoc enorm”. Plagiatul lui George Stanca a constat într-o semnătură: „Eu am semnat acel act. Actul că eu sunt traducătorul acelei cărți pe care n-am tradus-o niciodată. Am fost constrâns să semnez, că n-o să pățesc nimic!”, povestea jurnalistul.

George Stanca s-a stins din viață în urma unui stop cardio-respirator. A lăsat în ruma lui opere ce îi vor păstra amintirea vie pentru totdeauna.

sursa: antenastars.ro

Mami i-a spus că tati e plecat să salveze oameni. Fetița unui pompier român a cucerit internetul cu o scrisoare adresată... Profețiile lui Nostradamus despre anul 2019, pe punctul să se îndeplinească. Cum va fi afectată România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x