Antena Căutare

Hobiții chiar există! Locul unde oamenii trăiesc sub pământ de sute de ani: „Vara e foarte cald, și aici suntem protejați de căldură”

Cunoscuți drept troglodiți, localnicii din Guadix, o localitate din sudul Spaniei, trăiesc în aceste locuințe subterane de sute de ani, relatează jurnaliștii BBC într-un reportaj dedicat acestui oraș andaluz.

Guadix, o localitate din sudul Spaniei, este parcă desprins din basme, căci aici există cele mai multe case-cavernă din Europa: peste 2.000 de locuințe subterane.

Cunoscuți drept troglodiți, localnicii trăiesc în aceste locuințe subterane de sute de ani, iar viața lor pare că se desfășoară într-un loc de poveste, cu timp răbdător.

La prima vedere, Guadix seamănă mult cu alte orășele spaniole din sudul țării, având numeroase case cu pereții vopsiți în alb și piațete fermecătoare, relatează jurnaliștii BBC într-un reportaj dedicat acestui oraș andaluz.

Guadix are puțin peste 20.000 de locuitori. În vreme ce o parte din populație trăiește în locuințe tipice, spaniolii din cartierul Barrio de Cuevas al orașului („Cartierul cavernelor” în limba română) trăiesc sub pământ, scrie greatnews.ro.

Casele-cavernă din Guadix, spectaculoase

Oamenii sunt mulțumiți de existența lor și nu ar pleca din caest loc minunat.

„Îmi place să locuiesc aici. Familia mea a trăit aici de generații. Am tot ce îmi trebuie. Nu pot să îmi imaginez cum ar fi să îmi schimb casa pentru o locuință obișnuită. Vara e foarte cald, și sub pământ suntem protejați de căldură. Grotele acționează ca un aparat de aer condiționat natural. Deoarece ne aflăm sub pământ, locuința rămâne relativ caldă și pe timpul iernilor reci”, explicat José, un bătrân care locuiște într-o astfel de cavernă.

Locuința sa are dormitor, sufragerie, terasă, baie, bucătărie, fiind dotată cu toate utilitățile necesare, de la apă la mobilă, scrie greatnews.ro.

Povestea Apei de Colonie: 300 de ani de când plouă cu portocale, lămâi, grepfruit și cedru... Cea mai valoroasă gaură din lume. 13 miliarde de lire se află în acest crater. Folosindu-se de el, Rusia a devenit o put...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x