Antena Căutare

HOROSCOPUL BABILONIAN. Află predicțiile celui mai vechi zodiac de pe planetă!

Ce știm despre babilonieni? Că au fost primii care au împărțit cerul astrologic în 12 case, fiecare având corespondent în viața omului.

Ce știm despre babilonieni? Că au fost primii care au împărțit cerul astrologic în 12 case, fiecare având corespondent în viața omului. Horoscopul lor nu se bazează pe numere (data la care te-ai născut), ci pe ziua din săptămână în care ai venit pe lume, cu întreaga ei simbolistică. Pentru babilonieni, existau șapte planete, câte zile are săptămâna.

De fapt, este vorba – în termenii de astăzi ai științelor cerului – despre trei tipuri diferite de corpuri cerești și anume: o stea - Soarele, cinci planete - Jupiter, Venus, Mercur și Marte (cele cunoscute până la acea dată) și un satelit al unei planete – Luna. Celor șapte corpuri cerești, respectiv celor șapte zile ale săptămânii, le corespundeau șapte zeități babiloniene.

Exista o predicție generală, în funcție de ziua în care te-ai născut, planeta și zeitatea sub semnul căreia te aflai, și o predicție pentru cei aleși, în funcție de mișcările acestor „planete” pe bolta cerească și în casele de pe harta astrologică. Preoții erau singurii care aveau privilegiul de a cunoaște și de a citi aceste predicții.

Iată și Zodiacul Babilonian, așa cum a ajuns el până la noi:

Zodia Sin - Aparține celor care s-au născut într-o zi de Luni și care sunt guvernați de Lună. În panteonul babilonian, Sin era considerat cel mai înțelept dintre zei, Creatorul și stăpânul Lumii. El era și conducătorul celorlalți ei. Era căsătorit cu Marea Zeiță a babilonienilor, Ningal. Persoanele care s-au născut într-o zi de luni sunt pline de mister, sunt vizionare, dar au un caracter contradictoriu. Au treceri bruște de dispoziție (în funcție și de fazele lunii) și, asemeni apelor mării care sunt la rândul lor influențate de Lună, ei fie se retrag, fie inundă totul. Chiar dacă au adeseori o aparență fragilă, în realitate sunt persoane dominatoare, capabile să-i influențeze pe ceilalți.

Zodia Nergal - Aparține celor care s-au născut într-o zi de Marți și care sunt guvernați de planeta Marte. În mitologia babiloniană, Nergal era o zeitate solară, dar într-un sens negativ, distructiv. El reprezenta acel moment al anului, în miezul fierbinte al verii, când natura putea fi pârjolită de razele soarelui, apele secate, pământul crăpat. De aceea, Nergal este zeul care e răspunzător de foc și de molime, de război și de focul subpământean. În planul zodiacal, cel născut sub semnul lui Nergal va fi o persoană plină de energie, mereu în mișcare, spontană, dar și impulsivă și pusă pe gâlceavă. Nu va avea nici un pic de sensibilitate față de ceilalți, cărora le va spune drept în față tot ce gândește. Pe de altă parte, ca o calitate a celui născut sub acest semn, să spunem că este o persoană care crede în prieteni și dragoste eternă și are un superb spirit al sacrificiului.

Citește mai departe pe revistafelicia.ro!

Poftă de vară, chef de vacanță! În Caraibe, fără viză... VIDEO! Pe ea n-ai scoate-o niciodată în oraș! Mănâncă două kilograme de friptură în DOUĂ MINUTE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x