Antena Căutare

Inedit: cronica de meci de liga a IV-a. "Ridiche", Mister de Visina

Confratele Alberto Botoghina a dat o fuga de cronicar la un meci de liga a IV-a. Ca sa nu mai spuna lumea ca nu ne ocupam si de fotbalul mic. Am scris mic, nu mici si bere!

Un cocos intarziat cu vechea ora glasuieste de 11, iar vietuitorii din Visina, Judetul Olt, se indreapta stadion. Destinatia obisnuita a unei zile de duminica. Gloria Visina evolueaza in Liga a IV-a. Azi, in "Templu" vin baietii de la Viitorul Rusanesti.

La stadion, musterii putini. 50 de suflete, semn ca visinenii inca n-au iesit de la slujba de duminica. “Ce biserica, tata, astia cu fotbalul au o singura religie, aia de se inchina la suta de tuica”, taie sperantele credintei un proaspat sosit.

Momentele de incalzire nu seamana deloc cu cele din ligile superioare, dar suturile de la 16 metri sunt “cea mai buna metoda de a pune sangele in miscare”. Ii credem pe cuvant si primim, la fel ca ei, cu bucurie sosirea brigazii de arbitrii, conduse de Lupu Mihaita – un experimentat central al diviziei – si supervizate de Filip Ion, presedintele CJA Olt.

Terenul din localitate are o singura tribuna, dar si niste garduri destul de inalte care te imping spre inaltul ei. “Acum mergem la inelul superior, sau credeai ca doar la Bucuresti exista inele”, zice razand un “ultras” la vreo 60 de primaveri.

Legitimatiile sunt verificate, niciun “fals” pe ordinea de zi, iar meciul sta sa inceapa. Martor e si soarele care rupe ceata diminetii si promite o duminica placuta. Salutul de inceput, alegerea balonului, verificarea plaselor. Toate sunt si aici.

Fluierul de start anima tribuna, dar si pe Sarbu Florin, tehnicianul gazdelor, mult mai bine cunoscut in zona drept “Ridiche”. “Fault – pasa – galben – da-o” sunt cererile ce se napustesc deodata din glasul micutului antrenor. Stilul sau seamana cu cel al lui Cartu, dar am asteptat degeaba un cap in banca de rezerve. Sigur, “Ridiche” nu e in Elvetia, dar e la Visina, acolo unde ai sai fac 2-0 dupa prima jumatate de ora.

Felix Baumgartner cu minge

Meciul nu te da pe spate la capitolul cursivitate, dar n-ai cum sa te plictisesti privind ocaziile irosite. Una din doi metri, cu capul, peste poarta goala, alta din trei, dupa acelasi scenariu. Ambele pentru gazde, care mai rateaza, pe deasupra, si o lovitura de pedeapsa, parata de goalkeeperul Viitorului: “se vede ca asta a arbitrat la Liga a II-a”, spune un vecin care priveste prin gardul din spatele portii. Dar nici oaspetii nu se lasa mai prejos si atunci cand nu il iau la tinta pe portarul advers, reusesc sa trimita mult peste. “Bai, ai dat-o-n stratosfera”, il taxeaza visinenii pe varful Rusanestiului, semn ca recordurile lui Felix Baumgartner nu le sunt deloc straine.

Dupa un dialog care a inclus mult prea mult mamele, doi fotbalisti sunt eliminati. Cate unul de la fiecare echipa. Egalitate numerica, dar avantaj la pauza pentru Visina. Minutele de respiro sunt tratate de titulari cu apa de la cismea si de rezerve cu clasicele suturi la poarta.

Mitanul secund incepe promitator pentru oaspeti, dar cei care puncteaza sunt tot gazdele. 3-0 dupa un contraatac “ca in Liga I”. Urmatoarele au fost ca in Liga a IV-a, caci daca nu s-a semnalizat, corect, ofsaid, s-a finalizat incorect, la o distanta linistitoare pentru portar, dar ingrijoratoare pentru oamenii de la peluza.

Cum fiecare decizie a arbitrilor se lasa cu proteste si urari de “bine”, n-avea cum sa treaca neobservata eliminarea lui Fiscalie, care vede al doilea galben in urma lovirii balonului dupa fluierul arbitrului. Ca la carte, dar “Ridiche” ar fi vrut un favor: “Lupule, puteai sa te faci ca nu vezi, suntem si noi gazde”. Centralu-i dur, ramane impasibil, in timp ce Visina numara doar noua pe gazon.

Finalul partidei ii prinde pe fotbalisti mai mult la sol, iar mingea mai mult in tribune. Totusi, Rusanestiul speculeaza o eroare in apararea rarefiata a adversarilor si marcheaza golul de onoare. Putea fi 3-2 la ultimele secvente, dar poarta de sapte metri s-a dovedit inca o data mult prea mica pentru o executie din marginea careului.

Discutiile despre mame, tati si surori din teren se transforma in scuze la finalul jocului. Pe semne ca expresia “vedem pe unde mai pleci dupa meci” nu era una in sens negativ, privim cum gazdele ii invita pe cei care le-au vizitat comuna la binemeritata refacere cu bere si mititei.

Promitem sa revenim la Visina, ca doar invitatia pentru viitorul derby ramane in picioare. Si tare suntem curiosi de cum decurg lucrurile. Macar din perspectiva lui “Ridiche”.

Era milionara, insa fara sa stie! O americanca a aflat dupa cinci luni ca a castigat premiul cel mare la loto... Acesta este noul Messi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x