Antena Căutare

Kiwi, banane si curmale: fructe exotice care vor fi cultivate si in Romania

Kiwi, curmale sau banane, in loc de mere si pere! Seceta si caldurile ne distrug agricultura, dar ne pun pe masa fructe exotice din livezile noastre. Nici profitul nu-i de lepadat. Dintr-o livada de kiwi, se pot castiga usor peste 10 mii de euro.

Caldurile care tot vin peste noi sunt greu de suportat, dar sunt numai bune pentru fructele exotice.

Zeci de copaci, plini deja de fructe, sunt in livada Facultatii de Horticultura din Bucuresti.

Kiwi poate fi considerata o planta care poate fi cultivata in Romania fara probleme si poate fi o afacere profitabila. O singura planta produce 100 de kilograme de fructe. De pe un hectar, cu 300 de plante, pot fi recoltate chiar si 9 tone. In bani, asta inseamna peste 10.000 de euro.

Pomii rodesc dupa 4 ani, iar investitia e undeva la 15.000 de euro pentru un hectar.

La fel de profitabila si de multumita de caldurile de la noi e si curmala chinezeasca. Un kilogram costa chiar si de sase ori mai mult decat unul de mere, iar un arbust poate face si 20 de kilograme de fructe.

Iar noua clima poate transforma Romania intr-o tara bananiera. Paw paw sau banana de preerie nu are nevoie de caldura tot timpul anului, iar un kilogram costa si 25 de lei.

Asa ca, peste cativa ani, agricultorii nostri ar putea sa iasa la margiena drumului cu recolta de kiwi sau banane, in loc de pepeni sau struguri

Istorie de la 1654: Badea "Usurelul", 390 de km intr-o zi, calare pe cal!... Olimpiada de la Londra - sub vegherea lunii pline. Imagini spectaculoase!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x