Antena Căutare

Liceul din România care are 33 de centrale termice, deşi sunt folosite doar 12 dintre ele! Ce spun reprezentanții unității: ”Nu sunt multe!”

În timp ce, în foarte multe instituţii de învăţământ din România, elevii fac frigul pe timp de iarnă, Liceul de Marină din Galaţi se poate lăuda cu nu mai puţin de 33 de centrale termice. Culmea este că nu au fost puse toate în funcţiune în această iarnă.

În timp ce, în foarte multe instituţii de învăţământ din România, elevii fac frigul pe timp de iarnă, Liceul de Marină din Galaţi se poate lăuda cu nu mai puţin de 33 de centrale termice. Culmea este că nu au fost puse toate în funcţiune în această iarnă. Doar 12 dintre ele au fost folosite pe cel mai mare ger. Iar acum doar trei mai încălzesc clădirile.

Cele 33 de centrale termice au fost instalate toamna trecută. Decizia a aparţinut primăriei din Galaţi, în parteneriat cu firma responsabilă de lucrări.

A fost stabilită această soluție de către specialiști tocmai pentru ca unitățile de producere a energiei termice să poată fi pornite și să funcționeze individual, în timp reducându-se costurile de încălzire.

”Avem o suprafaţă de 8195,32 metri pătraţi, iar clădirile de care beneficiază Liceul de Marină sunt corpul liceu, corpul extindere, cantina, sala de sport, căminul cu trei etaje.”, a declarat Antoanela Costea, director al Liceului de Marină Galați.

Suprafaţa de aproape 8200 de metri pătraţi este numai bună pentru cele 33 de centrale, dacă se ia în calcul că o centrală de 120 de kw, aşa cum are liceul, acoperă doar 250 de metri pătraţi. În raportul tehnic de licitaţie, în schimb, aflăm că este vorba doar de 4800 de metri pătraţi.

”Părerea mea este că nu sunt multe. Şi să vă spun de ce. Deja apar mici probleme, din cauza gazului, din cauza apei, mă rog. Mai ales scade presiunea şi atunci multe dintre ele nu poţi să le foloseşti.”, a precizat administratorul liceului, ing. Gheorghe Vâlcu.

Însă, în perioada cea mai geroasă nu s-au folosit nici măcar jumătate din cele 33 de centrale termice. Maximum 12 aparate de încălzit au funcţionat.

Firma care a proiectat şi a montat cele 33 de centrale termice nu vrut să ofere niciun punct de vedere. cert este că toate centralele vor fi plătite de gălăţeni. Asta înseamnă peste un milion şi jumătate de lei. Fără TVA

Când au aflat că bebelușul lor are sindrom Down, au fost de neconsolat. Acum, nu își imaginează viața fără el: „Oamenii ... Ai o prietenă însărcinată? Fii atentă, sarcina ar putea fi contagioasă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x