Antena Căutare

Mirosul sosetelor murdare ajuta la combaterea malariei

Mirosul sosetelor purtate poate contribui la lupta impotriva malariei, atragand tantarii intr-o capcana construita in afara caselor. Oamenii de stiinta au testat teoria, iar miercuri, primii donatori au trimis fonduri pentru dezvoltarea dispozitivului.



Plasele pentru pat si spray-urile pentru interior au redus substantial numarul de cazuri fatale de malarie, dar, pana acum, oamenii de stiinta nu au reusit sa realizeze o metoda de combatere a tantarilor pentru afara.

Desi numarul de infectii cu malarie este in scadere, circa 220 de milioane de oameni sunt infectati anual. Natiunile Unite sustin ca aproximativ 800.000 dintre acestia mor in fiecare an. Majoritatea cazurilor fatale se inregistreaza in randul copiilor din Africa.

Olandezul Bart Knols a descoperit, in urma cu 15 ani, ca tantarii sunt atrasi de mirosul picioarelor, dar, pana acum, descoperirea nu a fost folosita in practica.

Sursa: Antena3

FOTO: flickr.com

VIDEO! Lumea din perspectiva unei gorile... VIDEO! Uluitor! Vezi cum e sa te urci in cel mai abrupt montagne russe din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x