Antena Căutare

O femeie a descoperit că are o pată pe obraz și a crezut că e de la soare. A mers la spital medicii i-au pus un diagnostic crunt

O femeie a observat că are o pată pe obraz și a crezut că e totul de la soare. Inițial, medicii i-au zis că nu e nimic grav, însă ulterior i-au pus un diagnostic crunt, ce i-a schimbat viața pentru totdeauna.

imagine cu o pata pe obrazul unei femei Galerie
Femeia a fost uimită când a descoperit ce diagnostic i-au pus medicii, de fapt | sursa foto: Profimedia

Atunci când i-a apărut o pată pe obraz, o femeie a decis să meargă la doctor ca să vadă despre ce e vorba. Inițial, medicul i-a zis că nu are motive de îngrijorare. Când pata s-a mărit, aceasta a decis să meargă iar la spital și analizele au scos la iveală un diagnostic crunt, ce i-a schimbat viața pentru totdeauna.

O femeie a descoperit că are o pată pe obraz și a crezut că e de la soare, dar când a mers la spital medicii i-au pus un diagnostic crunt

Aceasta este incredibila situație prin care a trecut Kay Wootten în vârstă de 57 de ani din Romford, Marea Britanie. Era în anul 2008 atunci când aceasta a observat că pe obraz i-a apărut o pată de mici dimensiuni, ca un pistrui. Curioasă să vadă despre ce e vorba, aceasta a decis să meargă la medic pentru un control. Doctorul nu a acordat importanță semnului și a asigurat-o că nu e vorba despre o eczemă sau despre ceva mai grav.

Citește și: O mamă privea pozele cu fetița ei și a observat că aceasta are un semn ciudat la ochi. Medicii i-au dat un diagnostic dureros

După un timp, femeia, care a fost asistentă medicală, a observat că pata de pe obraz a început să îi crească. A înțeles atunci că ceva nu este în regulă, așa că a mers din nou la spital, pentru un nou control. Deși avea sângerări locale și mâncărime, doctorii nu s-au îngrijorat.

În anul 2021, femeii i s-a prescris un tratament cu corticosteroizi și creme, însă nimic nu a părut să dea roade. În 2022 a pus piciorul în prag și a insistat să fie trimisă la un dermatolog. O biopsie realizată în iunie 2022 a scos la iveală faptul că britanica avea, de fapt, melanom în stadiul patru. Practic, femeia a primit un diagnostic crunt și a fost imediat operată, apoi a început tratamentul de chimioterapie.

Citește și: A observat o pată roșie pe ochi, dar a crezut că e doar un vas de sânge spart. Curând a primit un diagnostic grav

„Toate acestea puteau fi prevenite dacă medicii mă ascultau și mă luau în serios atunci când am zis că pata a început să își schimbe aspectul. Viața mea s-a schimbat complet și pentru totdeauna”, a dezvăluit Kay, potrivit celor de la thesun.co.uk.

Melanomul este o formă agresivă de cancer de piele ce răpește viața a peste 2.300 de persoane anual doar în Marea Britanie. Un factor care favorizează apariția acestuia este expunerea prelungită a pielii la soare.

După ce a primit diagnosticul crunt, Kay Wootten a fost operată și i s-a îndepărtat o bucată semnificativă de obraz, dar și tiroida. Deși se confruntă cu stările de rău cauzate de tratamentul de chimioterapie, britanica este optimistă și speră că într-o zi va avea din nou o viață normală. Și-a făcut publică povestea pentru a-i ajuta și pe alții să prevină o astfel de situație.

O tânără a renunțat la un aliment și a slăbit 25 de kilograme. A trecut printr-o transformare uluitoare. Cum a reușit... O femeie a vrut să meargă la baie, dar s-a speriat atunci când a văzut ce a descoperit în vasul de toaletă. Peste ce a d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x