Antena Căutare

O fetiță și-a mâncat, timp de 8 ani, propriul păr și a ajuns de urgență la spital. Ce au scos medicii din stomacul ei | FOTO

Fetița a ajuns la spital cu dureri insuportabile de stomac, iar medicii au băgat-o imediat în operație. Cadrelor medicale nu le-a venit să creadă ce au scos din abdomenul ei. La scurt timp, au realizat că aceasta suferă de o afecțiune bizară.

Fetița a ajuns de urgență la spital cu dureri de burtă, iar medicii i-au scos din stomac un ghem de păr care cântărește jumătate de kilogram

Shutterstock & Profimedia

O adolescentă în vârstă de 16 ani a ajuns la spital cu dureri insuportabile de stomac. În urma mai multor investigații, cadrele medicale au hotărât să o bage imediat în operație, dar nu se așteptau la ceea ce a urmat. Medicilor nu le-a venit să creadă cât de mare era ghemul de păr care se ascundea în stomacul fetiței.

Ce au scos medicii din stomacul adolescentei care și-a mâncat părul. Cum arată ghemul de păr care cântărește jumătate de kilogram

Tânăra, care trăiește în Pali, India, s-a plâns de-a lungul timpului de dureri abdominale, dar simptomele au început să se înrăutășească. Atunci când a ajuns să aibă vărsături și era vizibil slăbită, părinții eu au hotărât să meargă la spital, dar vestea pe care au primit-o de la medici i-a lăsat cu gura căscată.

După ce investigațiile au arătat ce se ascundea în abdomenul ei, aceata a fost imediat internată și supusă unei intervenții chirurgicale menită sa îi salveze viața.

Citește și: Cazul real al fetiței care are 19 ani, dar va arăta ca la 4 ani pentru totdeauna. Care este adevărul despre starea ei de sănătate

Astfel, medicii chirurgi au găsit în stomacul fetiței un ghem de păr care cântărea nu mai puțin de jumătate de kilogram, cu o lungime de 16 centimetri și lățime de 8 centimetri. Aceștia au înlăturat imediat părul din abdomenul ei, însă uimiți de mărimea acestuia, l-au fotografiat imediat.

Ulterior, s-a dovedit că fata sufereă de tricofagie, o afecțiune rară în care simte nevoie compulsivă de a-și mânca propriul părul. Se pare că fata suferea de aceasta afecțiune încă de la vârsta de opt ani, însă abia la distanță de peste alți opt ani, aceasta a început să aibă probleme și a ajuns pe mâna specialiștilor.

Citește și: Totul despre durerile de cap. Care e diferența între cefalee și migrenă

„Fata suferea de o boală rară pe nume Trico Bejar. Ea își mânca propriul păr, după ce și-l smulgea și a făcut asta timp de opt ani. Deși rudele au încercat în permanență să o întrerupă, micuța nu asculta, iar tatăl ei a refuzat să o ducă la doctor”, a declarat Dr Deepak Verma, de la Bangar Hospital.

De multe ori ruda ei chiar a întrerupt-o dar copilul nu a ascultat și nici tatăl ei nu a dus-o la medic.

Tricofagia este în strânsă legătură cu tricotilomania, ce reprezintă dorința patologică și obsesivă a unei persoane de a-și smulge părul este o afecțiune psihologică frecvent întâlnită.

Citește și: Cazul uluitor al oamenilor care se transformă în stană de piatră. De ce afecțiune suferă și cum își duc viața de zi cu zi

Au crezut că este o specie rară de rechin, dar când au analizat mai bine imaginile, și-au dat seama că este total altcev... Un bărbat a fumat peste 4500 de țigări în timpul programului de lucru, însă nu se aștepta la o așa consecință. Ce a păți...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x