Antena Căutare

O planta din cinci este amenintata cu disparitia

O specie vegetala din cinci este amenintata cu disparitia, iar activitatile umane sunt vinovate in proportie de 80% de extinctia plantelor, arata un studiu stiintific publicat miercuri la Londra.



Studiul, care a durat cinci ani, a analizat un esantion reprezentativ de 380 000 plante din lumea intreaga. Din cele 4 000 de specii studiate, reprezentand toate marile familii de plante (de la legume la conifere, trecand prin orhidee), 22% sunt considerate "amenintate". Dintre acestea, 4% sunt "in pericol critic", 7%, "in pericol", si 11%, "vulnerabile".

In plus, 33% din specii nu sunt suficient cunoscute pentru ca starea lor de conservare sa poata fi evaluata, apreciaza cercetatorii. "Nu putem sta cu bratele incrucisate si asista cum dispar plantele. Ele sunt baza vietii, asigura aer curat, apa, hrana si energie", spune directorul gradinilor botanice, Stephen Hopper.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Hepta

Stonehenge, atractie turistica inca din preistorie... Angela Merkel continua sa cumpere lucruri inutile, marcata inca de obiceiurile din R.D.G....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x